Римекс Технолоджийс показа за първи път пред фермери чешките машините с марка Bednar (ВИДЕО)

Римекс Технолоджийс показа за първи път пред фермери чешките машините с марка Bednar (ВИДЕО)
Римекс Технолоджийс ЕАД показа за първи път в действие иновативните машини с марката Bednar в землището на село Горна Студена, област Велико Търново. На презентацията компанията представи също така добре познатите на земеделци телескопични товарачи с марката Merlo и поливна система от Casella въпреки лошите климатични условия.
 
 
Пред земеделските производители от региона бе представена сеялката за слети култури Bednar Omega OO 6000. Моделът позволява лесно и бързо засяване, с технологии за минимална обработка на почвата, на различни видове култури. Томас Телуч, специалист техническа поддръжка в Bednar обясни какви са техническите предимства на сеялката:
 
„Римекс Технолоджийс е официалният вносител на машини с марката Bednar за България. Нашето партньорство е много добро. България е много важна страна за нас, тъй като това един бързоразвиващ се европейски пазар, който разчита в голяма степен на иновациите в земеделието, а аз смятам, че ние можем да го задоволим изцяло и да предложим продуктивни решения на българските фермери. Първият модел, който започнахме да предлагаме тук е Bednar Omega OO 6000. Той има много възможности. Машината позволява универсална сеитба след всякакъв вид обработка. С тази сеялка постигате качествена сеитба дори и в сухи почви, благодарение на големия натиск на сеещия ботуш, който е до 130 кг. Omega OO 6000 разполага с 2 контейнера, които изключително много улесняват механизатора. Те могат да се използват за сеене на 2 различни култури или едновременно сеене и торене. Разбира се машината е и ISOBUS съвместима.“
 
 
Bednar Omega OO 6000 има 2 реда работни дискове с размери 520 х 5 мм, гумен ролер за валиране на почвата, както и двойни сеещи ботуши прикрепени към система за прецизно полагане на семената (PSP система), които ги поставят на еднаква дълбочина по цялата работна ширина на машината, копирайки перфектно формата на терена. Всичко това позволява едновременното разрушаване на повърхността на почвения профил, за създаване на оптимална начална среда за семената.
 
 
Своя дебют на презентацията направи и тежкият дисков култиватор Bednar Atlas HO 6000, който се отличава със своята здрава конструкция, предназначена за обработка на стърнища с дълбочина до 18 см и с голямо количество остатъци след жътва при сухи и тежки почви. 
 
“Серията Bednar Atlas HO може да се използва във всеки тип стопанство, като функцията на култиваторите е да подготви перфектно почвата след жътва за следващи операции. Култиваторите могат да бъдат агрегатирани към трактор от 220 до 400 к.с. Машината предлага високо качество при обработката на стърнища и в най-тежки почвени условия, благодарение на здравата си конструкция и дискове с размер 660 мм.”
 
 
Друг акцент на събитието бе многофункционалния култиватор Bednar Fenix FO, заедно с Fertibox – система за торовнасяне. Серията Fenix FO и FO_L разполага с отлично разположени работни органи, подравняващи пружини  и задни ролери, за да достави едно пълно и интензивно разрохване на почвата на дълбочина до 35 см. 
 
„Bednar Fenix FO е много производителна машина, но освен това тя се харесва от земеделци заради това, че при работа с нея, се постига изключително нисък разход на гориво и може да се ползва от трактори в мощностния диапазон от 150 к.с до 320 к.с.“
 
 
Иновацията на Bednar в торовнасянето – Fertibox е един от начините за поддържане на балансирано наличие на хранителни вещества в почвата, чрез доставяне на тор в необходими количества за премахване на хранителния дефицит и пълното усвояване на веществата. Благодарение на Fertibox вашите култури ще могат да преодоляват по-голям период от време без валежи, без това да се отрази на тяхното развитие. 
 
 
Интересен момент от презентацията бе и последната представена машина - култиваторът Bednar SwifterDisc XO 6000 F, заедно с апликатор за течен тор. Томас Телуч, специалист техническа поддръжка в Bednar представи нейните особености подробно.
 
„Дисковият култиватор SwifterDisc XO е изключително компактен. Той разполага с дискове, които дават възможност за по-добро срязване на растителните остатъци и смесването им с почвата. С това се постига гладка повърхност. Култиваторът е с висока работна скорост до 15 км/час, което повишава значително и качеството на работа. С него вие получавате бърза и евтина обработка на стърнища с дълбочина до 12 см.“
 
Агрополихим АД представи цялостна концепция за течно торовнасяне с помощта на апликатор от ДиК Инженеринг. Именно това е бъдещето на земеделието за постигане на по-добри и по-високи резултати, коментират експерти. Йордан Илиев, ръководител отдел Агрохимия и почвознание в Агрополихим АД разясни повече за иновацията.
 
„Акцентът върху течния тор е, че тук успяваме да внесем заедно с обработката нужното количество предсеитбен азот за културата. В случая беше представен за пшеница, като е възможно да се представи и за рапица. Апликаторът дава възможност да се внесе една променлива норма на течния тор, който да може да обезпечи културата в първите месеци на вегетацията, преди презимуване, като освен течен тор, може да се внесе, съответно и други течни торове т.е друго активно вещество, като фосфор и калий, които ние също предлагаме.“
 
 
Земеделските производители бяха очаровани от презентацията и интересните машини, които представи конкурентната на пазара фирма за селскостопанска техника. Живко Колев, председател на ЗК Напредък, село Горна Студена, сподели пред Трактор.БГ кои са машините които са му направили най-голямо впечатление.
 
„Фирма Римекс отдавна ми е позната лично на мен. Това е една просперираща и успяваща фирма в Република България. Позната предполагам на всички земеделци и нейните машини и прикачен инвентар, които предлага на българския пазар са с едно много високо качество и с една голяма производителност. Всички показани машини тук ми харесват и ми направиха впечатление. Определено сеялката и дисковата брана с торовнасяне на течен и гранулиран тор ми направиха силно впечатление, защото съвмествяват няколко операции, които извършват и тяхната производителност и надеждност, поне от това, което видях, са на много високо ниво.“
 
 
Освен комплексни решения за всеки тип стопанство, Римекс Технолоджийс работи с най-добрите консултанти, които изготвят проекти за клиенти на компанията по предстоящия дългоочакван втори прием на мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства на ПРСР 2014-2020 г. Георги Грънчаров, управител на Интер Консулт Груп е един от най-добрите специалисти в областта, които се грижат за успешните проекти на настоящите им и бъдещи клиенти. 
 
„Партньорството ни с Римекс Технолоджийс датира от дълги години, като към момента имаме съвместни проекти с клиенти на компанията, по които сме подготвили и управлявали техните инвестиционни намерения. Това, което винаги правим, като практика, е да се срещаме с клиенти когато те имат такива инвестиционни намерения, да изясняваме всички потенциални възможности, за да бъде проектът успешен, спрямо конкретните изисквания на програмата. Нашата роля е наистина да консултираме клиентите в посока да подготвят техни успешни проекти и ако ние не виждаме шанс тези проекти да получат финансиране, нашата роля е да предупредим клиентите предварително.“
 
Алина Занфирова, мениджър Маркетинг и продажби разказа пред камерата на Трактор.БГ какви са впечатленията й след провелото се събитие.
 
Първо да отбележа, че имаше голяма посещаемост, наистина събрахме много клиенти на едно място. Показахме технологиите на машините Bednar. Най-голямо впечатление направи това, че те се отличават с комбинирано действие. Машини, които правят с едно минаване няколко обработки – първа обработка на почвата, сеитба, торене т.е ние наблегнахме на комбинираните решения. Заедно с Агрополихим показахме какви са възможностите за внасяне на тор на по-голяма дълбочина, за да може да подхранваме растенията и да има по-голям ефект и високи добиви за бъдеще. Това съответно и провокира големия интерес от страна на фермерите, а именно комбинираната обработка и няколко операции с едно минаване. Именно това е към което се стремим.
 
Цялостните решения, които Римекс Технолоджийс ЕАД предлага, може да видите онлайн на www.rimex.bg
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!