Родни машини приковаха вниманието на Агритехника 2019

Мадара АГРО ще предложи седем нови машини още през февруари на българските фермери

Родни машини приковаха вниманието на Агритехника 2019

За пета поредна година един от най-големите български производители на селскостопанска техника у нас, шуменската фирма Мадара АГРО участва на изложението Агритехника в Хановер. От 10 до 16 ноември компанията представи водещи решения за почвообработка, които по нищо не отстъпват на световните брандове в сектора.


“Тази година, както сами сте се убедили и в останалите палати - продуктите са изключително много, конкуренцията е голяма. Това, което Мадара АГРО представя са основно дискови брани, култиватори, роторни мотики, раздробители. Интересът е доста сериозен и за много други продукти, които не са изложени”, каза Валери Симеонов, собственик на Мадара Агро.

 


Вниманието на фермери и дилъри беше приковано от 3, 4 и 6-корпусни обръщателни плугове от серията Perelic и Hemus, които компанията представи на щанда си. Заедно с тях шуменската фирма показа още дискови брани от серията KDB CORMORAN, които са подходящи за лозарски и овощарски масиви. Паралелно с това бяха представени още култиватори и ротационни мотики. 


Иновативните предложения се приеха отлично от германските фермерите, предвид на това, че през последните години земеделците се стремят да използват по-малко химия. В тази връзка именно с новата ротационна мотика, Мадара АГРО откликва на нуждите на пазара за механичен контрол на плевелите.

 


“Мадара АГРО, за разлика от останалите компании, хората започват да я припознават като компания от затворен тип. Доста от останалите фирми са компании с много голям аутсорсинг. Докато голямото предимство на Мадара АГРО е, че затваря продуктите сама и това до някъде обуславя и големия интерес на българските фермери. За тях е много важна връзката след покупката на машината - след сервизно обслужване и решаване на проблема, в рамките на часове. А не на дни, както се коментира с останалите доставчици”, добави Симеонов.


Освен добре позната в България, компанията разширява непрекъснато своите пазари. От години машините на Мадара АГРО се продават изключително добре и на румънския пазар. Като към момента компанията работи с над 40 дилъра в страната. Особен интерес имат и страни като Унгария, Хърватия, Германия и Канада.

 


“Всеки клиент търси нещо различно. Все пак тук се преплитат и крайни клиенти, и дилъри. За нас са интересни и двата типа. Естествено, наблягаме на дилърите. Всяка страна е различна. Например, руската страна търси широкозахватни машини между 8-10-12-16 метра. Докато Хърватия се интересува от 3-4-5-6-метрови машини. Мисля си, че през следващите години трябва да потренираме малко за едно по-голямо световно първенство. Това означава, че преходът ще става бавно, за да можем на следващото или по-следващото изложение, да можем да откликнем както и на руски и канадски интереси, така и на страни като Хърватия и Словения”, коментира още собственикът на компанията.


Ексклузивно за Трактор.БГ от Мадара съобщиха, че през 2020 г. на пазара за селскостопанска техника ще бъдат представени около 7 нови машини. Родните земеделци ще могат да ги видят още на изложението Агра в Пловдив, а след това и на Бата Агро в Стара Загора. Валери Симеонов издаде и една от топ машините, които земеделците ще могат да видят от догодина.


“На пазара се очаква да покажем пръскачка, 24-метрова, 3400 литра, супер иновативна. Разработена съвместно с италиански специалисти. Нещо, което ценово и качествено няма да има равна на себе си”, заключи Валери Симеонов.


Повече информация за портфолиото с машини на компанията може да намерите на madaraagro.com