Ростсельмаш излиза на пазара с нов комбайн

Ростсельмаш излиза на пазара с нов комбайн

Ростсельмаш излиза на пазара с нов комбайн. Моделът Acros 530 е машина съчетаваща върхови технологии, лесна е за експлоатация и подръжка.
Новият комбайн е оборудван със системата Power Stream с широчина на захвата на хедера - 6, 7 и 9 метра. 
Режещата система е с ножове тип Shumaher, които работят плавно, точно и без износване. Честотата на рязане е 1080 откоса на минута. Разстоянието от ножа до шнека е 75 см.

Хидравличният контрол на мотовилката позволява безпроблемно безстепенно регулиране на смяна на оборотите на въртене, което води до повишаване на производителността.

Новите хедери Power Stream са оборудвани със система за копиране на повърхността - Level Guide. Комбайнът е оборудван и с мощен реверсивен механизъм , който позволява бързото очистване на ситата. Големият диаметър на барабана позволява да се подобри и ефективността на контрабарабана / на 130градуса/ , като площта за сепарация е 1,38 м2. Машината постига 95% сепарация, което води до съвсем минимален процент на повредени зърна. Капацитетът на разтоварване на комбайна е 90 л./сек., машината е оборудвна и с мощни вентилатори за очистване на зърното, чиято скорост на въртене се регулира от кабината. Бункерът за зърно е 9000 литра!
Хидравличната скоростна кутия позволява работна скорост до 15 км.ч. и транспортна скорост до 27 км.ч.

Очаква се скоро новата машина да бъде представена на българските зърнопроизводители от официалния вносител на Ростсельмаш за България - Бултрекс.

изтегли снимки на новия ACROS в голям размер