Самоходната пръскачка Challenger Spra-Coupe 4000 демонстрира Варекс край Добрич

Самоходната пръскачка Challenger Spra-Coupe 4000 демонстрира Варекс край Добрич

Фирма Варекс Груп предстви селскостопанска техника с марките Challenger и Simba на демонстрация край добричкото село Паскалево. На полетата за производство на семена на Агроном, засети с пшеница и царевица, екипът на фирмата демонстрира предимствата за работа със самоходната пръскачка Challenger Spra-Coupe 4000.

Основното предимство на представената пръскачка е, че тя е самоходна и за работата и не е необходим трактор, което е по-изгодният за фермерите вариант, коментира пред Трактор.БГ Франк Ромбоутс, продуктов специалист от централата на Challanger в Холандия. Съчетано с техническите й характеристики, пръскачката има изключително висока производителност и по-ниски разходи.

Пръскачката е с двигател Caterpillar C 4,4 Tier 3, 125 к.с. Бункерът за препарата е 1575 л., а дозировката става по електронен път с монитор Raven 460. Challenger Spra-Coupe 4000 разполага с 5 секцекционни щанги с обща ширина 24 метра, направени от стомана. Пръскачката се характеризира със своето малообемно пръскане – т.е. с много висока концентрация на разтвора, което позволява пръскане при много висока скорост на полето – до 25 км/ч. Освен Spra-Coupe 4000, Варекс Груп предлага и по-високия клас от самоходните пръскачки – Spra-Coupe 7000, които са с по-големи размери и обхват на щангите.

От началото на тази година Варекс Груп предлага на българския пазар и комбайни Challenger, а по време на презентацията земеделците имаха възможност да разгледат и роторен комбайн Challenger с 6-метров хедер. Освен това беше показан и гумено-верижният трактор Challenger MT 865 с култиватор Simba серия SL.

В момента фирма Варекс Груп предлага на българския пазар почти пълната гама от продуктите на Challenger, а българските фермери вече познават марката и все по-често й се доверяват, каза Иван Масларов, изпълнителен директор на Варекс Груп. Той съобщи още, че от началото на следващата година фирмата планира въвеждането на българския пазар и на колесните трактори Challenger.

Галерия

Скоро очаквайте видео от презентацията.