Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Sampo Rosenlew стартира съвместна дейност с John Deere

Sampo Rosenlew стартира съвместна дейност с John Deere

Окрупняването на пазарът за земеделска техника продължава, макар през последните години да изглежда, че вече няма накъде.

 

След като основните марки трактори и комбайни, заемащи 90% от пазара на земеделска техника в Световен мащаб вече се държат от няколко големи корпорации, ето че идва ред на поетапно придобиване на по-малките и специализирани фирми, главно в Европа.

 

За това говори и последната спогодба между финландската компания Sampo Rosenlew, която обяви, че стартира съвместна дейност с гигантът John Deere (Deere & Company). Споразумението включва търговски и маркетингови бизнес активности, сред които продажбата на комбайни SAMPO в Западна Европа от страна на John Deere. Също така ще е налице и пускането на пазара на специализирания колесен товарач-манипулатор на основата на Sampo Rosenlew 3000, но под марката на John Deere - модел W440.

 

Интересното при тази нова спогодба е, че на практика SAMPO Rosenlew се явява първата фирма за селскостопанска техника в Европа, която има сключени споразумения и работи паралелно с две гигантски корпорации, които помежду си са конкуренти - AGCO и John Deere. Припомняме ви, че за територията на Финландия, Швеция и Норвегия, брандът SAMPO Rosenlew се дистрибутира посредством търговската и маркетингова мрежа на корпорацията AGCO, под шапката на която влизат и брандове като FENDT, Challenger, Massey Ferguson, Valtra, Laverda и др.

 

© 2013 текст : Трактор.БГ

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug