Sampo Rosenlew стартира съвместна дейност с John Deere

Sampo Rosenlew стартира съвместна дейност с John Deere

Окрупняването на пазарът за земеделска техника продължава, макар през последните години да изглежда, че вече няма накъде.

 

След като основните марки трактори и комбайни, заемащи 90% от пазара на земеделска техника в Световен мащаб вече се държат от няколко големи корпорации, ето че идва ред на поетапно придобиване на по-малките и специализирани фирми, главно в Европа.

 

За това говори и последната спогодба между финландската компания Sampo Rosenlew, която обяви, че стартира съвместна дейност с гигантът John Deere (Deere & Company). Споразумението включва търговски и маркетингови бизнес активности, сред които продажбата на комбайни SAMPO в Западна Европа от страна на John Deere. Също така ще е налице и пускането на пазара на специализирания колесен товарач-манипулатор на основата на Sampo Rosenlew 3000, но под марката на John Deere - модел W440.

 

Интересното при тази нова спогодба е, че на практика SAMPO Rosenlew се явява първата фирма за селскостопанска техника в Европа, която има сключени споразумения и работи паралелно с две гигантски корпорации, които помежду си са конкуренти - AGCO и John Deere. Припомняме ви, че за територията на Финландия, Швеция и Норвегия, брандът SAMPO Rosenlew се дистрибутира посредством търговската и маркетингова мрежа на корпорацията AGCO, под шапката на която влизат и брандове като FENDT, Challenger, Massey Ferguson, Valtra, Laverda и др.

 

© 2013 текст : Трактор.БГ