СД Драганови показаха новия мощен мулчер за овощни градини Fischer GL 5

СД Драганови показаха новия мощен мулчер за овощни градини Fischer GL 5

Най-големият мулчер за овощни градини внесе в България фирма СД ДРАГАНОВИ, официален вносител на италианската фирма FISCHER . Мулчера е доставен по поръчка на производители на ябълки от района на гр. Хисар. Увеличаването на цените на горивата, поскъпването на човешки труд кара някой предприемчиви фермери да заложат на качествена многофункционална техника която значително ще намали разходите за обработка на овощните градини.

Мулчера е модел GL5/90 330-490 бе първоначално агрегатиран към трактор Kioti с мощност 55 к.с. Мулчера е е с 2 подвижни крила и е с променлива работна ширина от 330 см до 490 см. По този начин той става удобен за маневри и във същото време покрива цялото междуредие. Работния размер се управлява от трактора с помоща на хидравлика. На мулчера е интегрирана двустранна хербецидна система. Хербецидната система е снабдена с резервоар 200 литра и на двете крила на мулчера е монтирана по една дюза с похлупак предпазващ от разсейването на препарата. Хербецидната система се захранва от ел. помпа и се командва дистанционно от кабината на трактора.

Кои са предимствата на модела?
Обработва цялото междуредие на овощната градина което е 5 м. с едно минаване. Освен че мулчира (коси) тревата, едновременно и пръска с хербицид вътре редовото пространство около дървета.

Резултата - влизаш един път на месец в реда с скорост от 3 до 5км/ч и го обработващ отвсякъде.  Окосената трева е силно раздробена и за няколко дни се превръща в естествен тор. Намалява се отъпкването на почвата поради по рядкото влизане на трактор в реда. Напръсканата трева с хербицид около дървета спира да расте и не пречи на развитието на градината. Междуредието остава на на твърд чим, и позволява да се влиза да се пръска или при прибиране на реколтата независимо от атмосферните условия.
В случай че не сте любител на хербицида машината може да се окомплектова с механизъм за автоматично хидравлично отклонение и по този начин да се мулчира вътре редовото пространство.

Намаляването на разходите за обработката на овощни градини и лозя е основната тема, която вълнува Българските фермери.
СД ДРАГАНОВИ са готови да предложат на своите клиенти техническото решение на този проблем.