Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

  • 21.01.2011 10:53
  • 948
  • 0
СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

Самоходен комбайн Facma

СД Драганови стана представител на италианската компания FACMA – производител на комбайни  за събиране на орехи, лешници и други. Комбайните са както самоходни, така и прикачни.

През далечната 1971 г. Marcello Bellachioma ражда идеята на първия комбайн за лешници. А през 1985 г. той, заедно с брат си, основава предприятие за производство на земеделска техника. През тези 30 и повече години работа, научни изследвания и инвестиции, FACMA придобива опит в проектирането на селскостопанска техника.


Днес FACMA разполага с модерна фабрика и съвременни технологии за производството на мулчери, шредери, самоходни комбайни, системи за подбор, сушене и съхранение на продукцията и др.

Самоходните комбайн FACMA, които СД Драганови предлагат са подходящи за събиране от земята на орехи, бадеми, кестени, лешници. Комбайните способстват за увеличение производителността на работа, а в комбинация с маневреността, значително намаляват времето за работа и разходите за труд, тъй като е необходим само оператор за машината.

Принципът на работа е изключително лесен. След като продукцията изпада по земята с издухваща система тя се оформя на ивици, съобразно големината на работните четки. Те са разположени с предната част на комбайна – това осигурява отлична видимост за оператора.. В зависимост от модела ширината на четките варира до 3,5 м. След като попаднат под четките, орехите се засмукват от тръба и се разполагат във вакуумна камера, в която се отделят отпадъците. През клапан орехите се изсипват в конвейер, които се обдухва, за да се премахнат други остатъци като листа. След това процесът продължава  с преминаване на продукцията в сито, в което се извършва окончателния подбор за последващото изхвърляне на продукта в камион или чувал.

 

За повече информация: СД " Петко и Иван Драганови С-ИЕ"

032/693022

pid@plov.omega.bg


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ в задължително!

Коментари
iotov
на 18.03.2010 00:12:30
4udesni ma6ini sa tezi na renom, tehen klient sum ot godini :) Golqmo DA za renom Nova4ene!
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug