СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

СД Драганови стана представител на италианската компания FACMA – производител на комбайни  за събиране на орехи, лешници и други. Комбайните са както самоходни, така и прикачни.

През далечната 1971 г. Marcello Bellachioma ражда идеята на първия комбайн за лешници. А през 1985 г. той, заедно с брат си, основава предприятие за производство на земеделска техника. През тези 30 и повече години работа, научни изследвания и инвестиции, FACMA придобива опит в проектирането на селскостопанска техника.


Днес FACMA разполага с модерна фабрика и съвременни технологии за производството на мулчери, шредери, самоходни комбайни, системи за подбор, сушене и съхранение на продукцията и др.

Самоходните комбайн FACMA, които СД Драганови предлагат са подходящи за събиране от земята на орехи, бадеми, кестени, лешници. Комбайните способстват за увеличение производителността на работа, а в комбинация с маневреността, значително намаляват времето за работа и разходите за труд, тъй като е необходим само оператор за машината.

Принципът на работа е изключително лесен. След като продукцията изпада по земята с издухваща система тя се оформя на ивици, съобразно големината на работните четки. Те са разположени с предната част на комбайна – това осигурява отлична видимост за оператора.. В зависимост от модела ширината на четките варира до 3,5 м. След като попаднат под четките, орехите се засмукват от тръба и се разполагат във вакуумна камера, в която се отделят отпадъците. През клапан орехите се изсипват в конвейер, които се обдухва, за да се премахнат други остатъци като листа. След това процесът продължава  с преминаване на продукцията в сито, в което се извършва окончателния подбор за последващото изхвърляне на продукта в камион или чувал.

 

За повече информация: СД " Петко и Иван Драганови С-ИЕ"

032/693022

[email protected]


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ в задължително!