СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

  • 08.07.2022 20:48
  • 1198
  • 0
  • Новини
СД Драганови стана представител на FACMA, производител на комбайни за събиране на орехи

СД Драганови стана представител на италианската компания FACMA – производител на комбайни  за събиране на орехи, лешници и други. Комбайните са както самоходни, така и прикачни.

През далечната 1971 г. Marcello Bellachioma ражда идеята на първия комбайн за лешници. А през 1985 г. той, заедно с брат си, основава предприятие за производство на земеделска техника. През тези 30 и повече години работа, научни изследвания и инвестиции, FACMA придобива опит в проектирането на селскостопанска техника.


Днес FACMA разполага с модерна фабрика и съвременни технологии за производството на мулчери, шредери, самоходни комбайни, системи за подбор, сушене и съхранение на продукцията и др.

Самоходните комбайн FACMA, които СД Драганови предлагат са подходящи за събиране от земята на орехи, бадеми, кестени, лешници. Комбайните способстват за увеличение производителността на работа, а в комбинация с маневреността, значително намаляват времето за работа и разходите за труд, тъй като е необходим само оператор за машината.

Принципът на работа е изключително лесен. След като продукцията изпада по земята с издухваща система тя се оформя на ивици, съобразно големината на работните четки. Те са разположени с предната част на комбайна – това осигурява отлична видимост за оператора.. В зависимост от модела ширината на четките варира до 3,5 м. След като попаднат под четките, орехите се засмукват от тръба и се разполагат във вакуумна камера, в която се отделят отпадъците. През клапан орехите се изсипват в конвейер, които се обдухва, за да се премахнат други остатъци като листа. След това процесът продължава  с преминаване на продукцията в сито, в което се извършва окончателния подбор за последващото изхвърляне на продукта в камион или чувал.

 

За повече информация: СД " Петко и Иван Драганови С-ИЕ"

032/693022

[email protected]


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ в задължително!