Seed Master- нова концепция от Sulky за големите земеделски площи

Seed Master- нова концепция от Sulky за големите земеделски площи

Произведени в Канада и доставени, чрез Sulky до казахстанския, руския и украинския пазар на селскостопанска техника, новите Seed Master завършват серията сеялки за директна сеитба с голяма работна ширина, които предлага френският производител.

Seed Master не изисква предварителна обработка на почвата. Едно от силните места на сеялаката е ралникът Seed Master. Той е съставен от сдвоена система от ножове с хидравличен контрол на дълбочината докато се движи и уплътняващи колела, които регулират налягането. Всеки от ножовете засява по отделно семената и добавя торовете.

Сеялката се предлага с големи работни ширини, достигащи 27.5 м, както и капацитет на бункера за семе – до 21 600 литра. Комбинацията от трактор с мощност 250 к.с. и сеялка Seed Master с работна ширина 12.2 м и капацитет на бункера за семе 13 400 л, може да засее около 100 хка за ден (около 15 часа – като тук се включва и презареждането на бункера). Работната скорост при сеене е 8 км/ч, а консумацията на гориво едва 6.5 до 8 л/хка.

Ето и някои от предимствата на сеялката за директна сеитба Seed Master на Sulky: Семената и препаратите се разпределят правилно. Това води до много до добро покълване и в последствие растеж на културата. Семената запазват целостта си и няма опасност да бъдат наранени. Освен това изместването на почвата е по-малко.

Oт френската компания заявяват, че големите представители на сеялките Seed Master утвърждават все повече позициите си на източно-европейските пазари и през следващите няколко години предвиждат експортен оборот на Sulky  в региона до 50%.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!