Селскостопански дронове за пръскане на полето европейско производство

Булагро Машини АД представя дроновете на унгарската компания ABZ Innovation

Селскостопански дронове за пръскане на полето европейско производство

Интересът на фермерите към новите технологии се засили в последно време. По време на изложението БАТА АГРО  в Стара Загора Булагро Машини представи едно от новите си попълнения в своето портфолио – селскостопанските дронове на унгарския производител ABZ Innovation. 

 

Още по темата: Премиера у нас на първия 30-литров дрон, произведен в Европа

 

„Доскоро дроновете бяха екзотика – нещо нестандартно и различно, което си мислехме, че едва ли ще дойде и ще стане част от пасторалната и консервативна земеделска общност. Но производителите на дронове настъпват към България. 

 

 

И аз съм много щастлив, че първият европейски производител на селскостопански дронове за пръскане е вече в България с фирма Булагро. Това е унгарският производител ABZ Innovation”, коментира Христифор Бунарджиев, изпълнителен директор на Булагро Груп Холдинг.

 

Унгарската компания е на пазара от 2019 г. и има два дрона в портфолиото си – с 10 и 30 литра, които бяха представени на фермерите по време на изложението в Стара Загора.

 

 

Предимствата при летене и обработване на растителността с дронове е, че пести гориво, воден разтвор и препарати, както и има по-висока прецизност. Това е бъдещето в нашето земеделие. 

 

„По-малкият дрон е с вместимост 10 литра. Времето за полет при празен дрон е 17 минути, а при пълен – 8 минути. Управлението става изключително лесно чрез интерактивно дистанционно, което включва софтуер за управление и задаване на картите за полет. 

 

Дроновете работят независимо дали е кално, или не, за разлика от конвенционалната пръскачка. Единственото нещо, с което трябва да се съобразим, е силата на вятъра и отвяването на работния разтвор”, обяснява Нено Върбанов – продуктов сервизен мениджър в Булагро Машини АД. 

 

 

Предимството на дроновете, предлагани от Булагро, е, че са изцяло европейско производство. Комуникацията се осъществява единствено между дрона и дистанционното. Моделите летят и с базова RTK станция, която осигурява висока прецизност от 2,5 см. 

 

Управлението е интерактивно и опростено. Приложението, с което се навигира дронът, е изключително лесно. Освен това има доста широк набор от способи за създаване на карта за извършване на нужната обработка. 

 

„Единият вариант е чрез лаптоп, а другият е на полето с дрона. Човек с базова подготовка може да пръска до около 2 часа след закупуването на самия дрон”, уверява Нено Върбанов. 

 

Ако ви е станало интересно, експертите на Булагро Машини АД, могат да ви разкажат повече. Потърсете ги на официалния им сайт и на телефон 0888 004 060.