Селскостопански самолет падна до село Тополи

Селскостопански самолет падна до село Тополи

Селскостопански самолет падна до село Тополи, Варненско. Загинал е пилотът. Няма други пострадали при инцидента.

Пилотът на селскостопанския самолет, който загина на място след падането на самолета, е бил сам в него, съобщиха от ОДП – Варна. Проверява се дали самолетът е летял по някакъв определен курс, проверяват се въздушните кули. Установява се и самоличността на пилота. 

На мястото на катастрофата е пристигнала аварийно-спасителна група от Летище Варна и специалисти от звеното за разследване на авиационни произшествия. По първоначална информация - катастрофата е станала около 15,15 ч. Загинал е пилотът на самолета Z - 37 с регистрационен номер LZ 3105. Самолетът е регистриран на името на фирма "Симек Еър" ООД.
При падането на селскостопанския самолет не е имало взрив, пожар или разливи на химикали. Затова не е искана помощ от Министерството на извънредните ситуации. В момента работят следствени органи, за да се установят причините за падането на самолета. 

Жители на Тополи казаха, че самолетът е кръжал цял ден над населеното място. Самолетът е летял много ниско и е притеснил хората заради шума.
Селскостопанският самолет е паднал в село Тополи на последната спирка към село Казашко, съобщи за радио “Фокус” - Варна кметът на село Тополи Ганка Димитрова. В момента на мястото на произшествието се намират екипи на Бърза помощ, полицията и екип на летище Варна. Пътят за Казашко е отцепен. Не се позволява достъп на цивилни лица.
Хора от селото коментират, че имат късмет, че самолетът не е засегнал къщите им.
Инцидентът е станал около 15.00 часа. Все още не е ясно какви са причините за него.
Фирмата, собственик на разбилия се днес във Варненско селскостопански самолет, е с регистрация в Ловеч. 

“Симек Еър” ООД е записана на адрес Ловеч, ул. “Тодор Каблешков” 1. Това е втори инцинент със самолет на фирмата.