Селскостопанските гуми GoodYear ще се произвеждат вече от корпорацията Titan

Селскостопанските гуми GoodYear ще се произвеждат вече от корпорацията Titan

GoodYear огласи продажбата на бизнеса си със селскостопански гуми за европейския пазар на Titan Tire Corporation. Сделката възлиза на 130 млн. долара и ще позволи на Titan да продава своите селскостопански гуми на европейския и американския пазар под марката Goodyear.

Само преди 18 месеца GoodYear обяви, че планира да продаде два от своите заводи за производство на селскостопански гуми, които се намират в Бразилия и Франция. Сделката, касаеща Южна Америка се очаква да приключи през първата половина на тази година, докато тази част от сделката, която се отнася до европейския пазар вероятно ще отнеме повече време.

От Goodyear поясняват, че целта на тази сделка засилва вниманието върху едни от основните потребители за компанията и като цяло бизнеса със селскостопански гуми на GoodYear. Производството и продажбата на селскостопански гуми е успешен бизнес в продължение на десетилетия, твърдят от компанията, благодарение основно на сътрудничеството с партньори.

Американската компания Titan произвежда  джанти вече повече от 100 години и за първи път излиза на пазара за гуми през 1993 година. Компанията ще разшири бизнеса си в глобален мащаб. Придобиването на тези акции ще постави компанията на една от водещите позиции в производството на гуми за селскостопанските нужди. Titan възнамеряват за кратък период от време да увеличат продажбите и да надминат годишни печалби от 400 млн. щатски долари.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!