Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Сензорните технологии на Norac поставят най-високи нива на продуктивност при пръскане

Сензорните технологии на Norac поставят най-високи нива на продуктивност при пръскане

щанд на NORAC - Агритехника 2011

Канадската компания Norac е един от лидерите в производството на ултразвукови сензори, намиращи приложение в прецизното земеделие.


Компанията вече се представя и в България от фирма НИК ООД, добре позната на българските фермери с богатата продуктова гама и услуги за прецизно земеделие, които предлага.


Сензорните системи Norac се вграждат заводски в пръскачки на световни лидери като AGCO, Kverneland, Hardi, Berthoud, Brandt и други.

 

По време на Агритехника 2011, г-н Бертран Плесис, Търговски мениджър за Европа, заяви за Трактор.БГ, че базираната в Канада компания е основана през 1974 г. и е специализирана в производството на сензори и контролери за пръскащи щанги, които намират пазар в целия Свят.

 

„Системите на Norac са специализирани за земеделието. Имаме сензори, които разпознават житните растения и измерват неравностите в полето, като посредством връзка с хидравлични цилиндри стабилизират щангите на пръскачката за едно качествено пръскане".

 

"Очаквам силен интерес към продуктите на Norac на българския пазар, тъй като България има много земеделски площи и развито зърнопроизводство, а също така стартирахме на практика много добро партньорство с фирма НИК, която има техническата подготвеност да реализира успешно нашите продукти", категоричен бе г-н Плесис.

 

„Една от основните ни технологии са базовите ултразвукови сензори, които разпознават върха на растенията и разстоянието до почвата. В кабината на трактора имаме контролен уред с дисплей, който позволява на оператора да регулира височината на пръскане в ръчен режим или да работи в автоматичен режим, при който хидравличните цилиндри стабилизират пръскачката съобразно терена и скоростта на движение на трактора.


Сензорната система на Norac е оборудвана с модерен софтуер, който позволява с едно натискане на бутон, да се види разстоянието до върха на растенията или почвата. Оператора може в движение с едно натискане на бутон да възстанови предварително зададена височина на пръскане.


Сензорните системи на Norac са съвместими с различни марки пръскачки, като повече информация за това как да инсталирате Norac на ваши машини, можете да получите от официалния представител за България - фирма НИК ООД.

 

Norac bg

 

© 2011 tractor.bg

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug