Септември Amazone ще представи нов култиватор

Септември Amazone ще представи нов култиватор

По време на есенното изложение Tillage 2007, Amazone ще представи нов модел култиватор за слята обработка. За разлика от родните стопани, които са изправени в ситуация да се справят с трдудностите на таз-годишната зърнена кампания, западните им колеги се радват на добри добиви и високи изкупни цени на зърнените храни. Именно заради това голяма част от тях ще обновят почвообработващата си техника и най-вероятно това ще стане между 13-и и 18-и Септември, когато е специализираното изложение по почвообработка в Абингтън , Англия.

Amazone ще представят подобрена версия на серията култиватори Centaur. Новият модел ще е предназначен специално за обработка на тежки почви, а същи и на такива с изобилие на растителни остатъци.

Новият модел ще се предлага в модификации с работна ширина 3, 4 и 5 метра, като последните две ще са оборудвани с хидравлично повдигащи се секции. Всички са с пружинни системи, които гарантират устойчивостта на дълбочинната обработка, която е до 25 см.

Относно защитата срещу камъни, новият култиватор разполага с тройна система - отскачане назад на работните органи в случай , че усилието надвишава 500кг., заобиколка на твърди обекти до 20 см. и система за повдигане и повишаване на клиренса.

Новият модел култиватор за слята повърхност ще се предлага с голямо разнообразие от работни органи.

Към момента AMAZONE в България се представя от Рапид КБ и Универсал НВГ