Сеялките Vаderstad Tempo T вече ще се предлагат и с торовнасяне

  • 26.04.2022 20:50
  • 1570
  • 0
  • Новини
Сеялките Vаderstad Tempo T вече ще се предлагат и с торовнасяне

През 2012 г. Väderstad стартира  производството на сеялки Tempo T само с изсяващ апарат. Сега обаче шведският производител ще представи обновен модел Tempo T в комбинация с торовнасяне. Сеялката е предназначена за прецизна сеитба на царевица, сорго, соя и слънчоглед.

Tempo T се предлага в 6-редова и 7-редова версия. По-малката сеялка може да сее при междуредово разстояние 60, 65, 70, 75, 76.2, 80 см, а 7-редовата – при 50, 55 и 60 см.

Машината е оборудвана с два средно големи бункера за тор с вместимост 300+300 л. Към бункерите може да се добави допълнително разширение, с което вместимостта може да достигне до 1300 л. Торът се придвижва до почвата под въздушно налягане през торовнасящите ботуши, които са разположени на 5 см. в страни от реда на семената.


Комбинираната сеялка Tempo T e оборудвана с функцията контрол на редовете. Тя позволява едновременно изключване на секциите за семена, тор и микрогранули на всеки ред.

Tempo T може да се оборудва с три електронни опции:

Контролна станция, която се използва при повечето сеялки на Väderstad;

Väderstad E-services (електронни услуги) - контролна система за Tempo и приложение за  iPad, за което е необходима Wi Fi връзка;

ISOBUS терминал -  Gateway, или “черната кутия”, поставена на Tempo машината показва необходимите данни на одобрени от Väderstad виртуални терминали.Комбинираните сеялки Tempo T ще излязат на пазара в начлото на 2014 г.

Повече информация за сеялкитe Vaderstad можете да получите от Тайтън Машинъри България