SIMA 2015 показа иновациите при всички серии на тракторите Landini (СНИМКИ)

SIMA 2015 показа иновациите при всички серии на тракторите Landini (СНИМКИ)
Тракторите Landini заемат важно място на Sima 2015 с иновации в цялата гама – от специализираните до високомощностните машини. По този начин Argo Tractors демонстрира непрекъснотото развитие на своята програма да доставя най-добрите продукти за клиенти от секторите селско стопанство и комунална дейност, съобщиха от Оптиком ООД - официален вносител на марката за България.
 
Специализираните трактори Landini REX са с нов дизайн, допринасящ за подобряване на комфорта на оператора. Кабината предоставя уютна работна среда при леснодостъпен контрол на машината. Материалите са с по-висока издръжливост на атмосферни въздействия.

 
Версиите F, GE и GT са с 3 или 4-цилиндрови двигатели Perkins в диапазона от 68 до 110 к.с. Налични са две трансмисии – базовата версия е с три диапазона и 5 скорости, доставяйки 15 + 15 скоростни предавки. С опцията за PowerFive трансмисия скоростите стават 30 + 30, крипер за 40+40 ск.също е наличен. Хидравличната система е с достатъчен дебит 100 л/мин за 6 хидроразпределителя и навесната система с капацитет 2 600 кг (3250 кг за GT версията).
 
Друга новост са допълнителните нови по-малки модели, добавени към серия 4: 4-060, 4-070 и 4-080, съответно с мощност 64, 69 и 76 к.с. Те са и по-компактни по размери от останалите трактори в серията 4-090, 4-100 и 4-105 и са с механична трансмисия с 12 предни и 12 задни скорости, а като опция се предлага електро-хидравличен реверс с „modulation control” (управление на модулацията при превключване на посоката). Допълнителна опция е налична за „пълзящи” скорости (16+16).
 
 
Тези нови модели се предлагат и без кабина и са израз на философията на Landini за универсална машина в ниския мощностен диапазон, идеална за всякакъв вид операции в стопанството – от сенокос до работа с челен товарач. Ширината на компактните модели от Серия 4 може да достигне 1,73 м с гуми 12.4R36, което ги прави подходящи за работа в лозя и овощни насаждения. Двигателят е Deutz T4f без филтър за твърди частици и последваща регенерация. Дебитът на хидравличната система е 49 л/мин + 28 л/мин за кормилното управление, за повече функционалност има до 5 допълнителни хидроразпределителя и допълнителен отпред за челен товарач. Механично управляемият заден навес осигурява 2700 кг товароподемност, която може да се повиши до 3400 кг с допълнителен цилиндър. Предният мост има система против приплъзване и електрохидравлично блокиране на 4-те колела и осигурява максимален ъгъл на завиване за тесните пространства, в които тези трактори работят.
 
 
Серия 5Н е с нова кабина, създадена за максимален комфорт, отлична видимост и лесен достъп на оператора. Създадена и произвеждана в заводите на Argo Tractors в Италия, кабината на Landini 5H е с равен под и 4-колонна структура, която осигурява много добра видимост. В кабината се забелязва изключителното внимание към всеки детайл. Стилно и добре осветено арматурното табло се регулира и накланя заедно с волана, осигурявайки на водача отлична видимост при управление на трактора.
 
 
При досегашната кабина на 5Н филтрите бяха монтирани на тавана, а сега са вградени в задните колони – решение, което изравнява покрива на кабината и намалява височината на трактора, а самите филтри по-лесно се почистват и сменят. 5Н има и редица други подобрения, сред които повишен дебит на хидравличната система – 63 л/мин + 30 л/мин за по-бърза работа на прикачен инвентар, например челен товарач; както и по-голям резервоар за гориво с обем 120 л. Трансмисията може да бъде Powershuttle или Synchro Shuttle, в зависимост от предпочитанията на клиентите, като и двете разновидности са с голям избор от работни скорости и намалени обороти на двигателя при транспорт. Серията 5Н включва четири модела от 88,5 до 113 к.с. с Dual Power система при моделите с Powershuttle за автоматично осигуряване на допълнителна мощност и въртящ момент.
 
Новата 6C серия на Landini ще има премиера с модела 6-140C, с мощност 130 к.с., с 4,5-литров двигател FPT Tier 4 Interim със Селективна каталитична редукция, нова 4-колонна кабина, комбинираща модерен дизайн с уникално ниво на комфорт.
 
 
Акцент на Sima 2015 ще бъде поставен на здравите и модерни трактори от 6L серия (наследник на успешния Landpower) с 3 модела: 6-145L (143 к.с.), 6-160L (163 к.с.) и 6-175L (176 к.с.), всички оборудвани с 4,5-литров двигател с 16 клапана и система за Селективна каталитична редукция на изгорелите газове (Tier4i). Двигателите са изключително икономични и заедно с горивния резервоар от 270 л позволяват дълги часове работа до презареждане с гориво.
 
Тракторите от серия 6L са идеални за всякакви операции в стопанството, а оборудвани с челен товарач са подходящи и за животновъдни ферми. Широко отваряемият капак осигурява лесен достъп до отсека на двигателя за обслужване и почистване на радиаторите. Серия 6L предлага механична трансмисия 18+18 предавки, а като опция може да се избере хидромеханична с 3-диапазонна Powershift с 54+18 предавки.
 
 
Предлага се и опция за пълзящи скорости при операции, които ги изискват (с 410 м/ч минимална скорост). Мощната хидравлична система осигурява дебит 87 л/мин плюс 38 л/мин за кормилното управление и до 5 допълнителни хидроразпределителя. ВОМ работи при две скорости и има за удобство функция за управление отвън. Задната навесна система с електронно управление е с товароподемност до 8400 кг, докато предният навес с товароподемност 3500 кг и предният ВОМ са опционални. Мощни и съвременни, новите трактори от серия 6L с подобрен интериор и нови цветове в кабината, са в пълен синхрон със стилната визия на цялата гама Landini.
 
 
Няколко иновации ще бъдат представени и в 7 серия, с подчертана ергономичност и стил, подсилващи нивото на комфорт и подобрена работа. Шумът в луксозната кабина е редуциран до 70 dB. Последна генерация 12-инчов DSM тъчскрийн екран позволява на оператора да контролира Isobus функциите по много лесен начин. Всички модели трактори от серия 7 предлагат разнообразни опции, съвместими със системите EGNOS, Omnistar и по-прецизната RTK технология.