Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

SIMA 2015 показа иновациите при всички серии на тракторите Landini (СНИМКИ)

SIMA 2015 показа иновациите при всички серии на тракторите Landini (СНИМКИ)

Landini 5H с нова кабина

Тракторите Landini заемат важно място на Sima 2015 с иновации в цялата гама – от специализираните до високомощностните машини. По този начин Argo Tractors демонстрира непрекъснотото развитие на своята програма да доставя най-добрите продукти за клиенти от секторите селско стопанство и комунална дейност, съобщиха от Оптиком ООД - официален вносител на марката за България.
 
Специализираните трактори Landini REX са с нов дизайн, допринасящ за подобряване на комфорта на оператора. Кабината предоставя уютна работна среда при леснодостъпен контрол на машината. Материалите са с по-висока издръжливост на атмосферни въздействия.

 
Версиите F, GE и GT са с 3 или 4-цилиндрови двигатели Perkins в диапазона от 68 до 110 к.с. Налични са две трансмисии – базовата версия е с три диапазона и 5 скорости, доставяйки 15 + 15 скоростни предавки. С опцията за PowerFive трансмисия скоростите стават 30 + 30, крипер за 40+40 ск.също е наличен. Хидравличната система е с достатъчен дебит 100 л/мин за 6 хидроразпределителя и навесната система с капацитет 2 600 кг (3250 кг за GT версията).
 
Друга новост са допълнителните нови по-малки модели, добавени към серия 4: 4-060, 4-070 и 4-080, съответно с мощност 64, 69 и 76 к.с. Те са и по-компактни по размери от останалите трактори в серията 4-090, 4-100 и 4-105 и са с механична трансмисия с 12 предни и 12 задни скорости, а като опция се предлага електро-хидравличен реверс с „modulation control” (управление на модулацията при превключване на посоката). Допълнителна опция е налична за „пълзящи” скорости (16+16).
 
 
Тези нови модели се предлагат и без кабина и са израз на философията на Landini за универсална машина в ниския мощностен диапазон, идеална за всякакъв вид операции в стопанството – от сенокос до работа с челен товарач. Ширината на компактните модели от Серия 4 може да достигне 1,73 м с гуми 12.4R36, което ги прави подходящи за работа в лозя и овощни насаждения. Двигателят е Deutz T4f без филтър за твърди частици и последваща регенерация. Дебитът на хидравличната система е 49 л/мин + 28 л/мин за кормилното управление, за повече функционалност има до 5 допълнителни хидроразпределителя и допълнителен отпред за челен товарач. Механично управляемият заден навес осигурява 2700 кг товароподемност, която може да се повиши до 3400 кг с допълнителен цилиндър. Предният мост има система против приплъзване и електрохидравлично блокиране на 4-те колела и осигурява максимален ъгъл на завиване за тесните пространства, в които тези трактори работят.
 
 
Серия 5Н е с нова кабина, създадена за максимален комфорт, отлична видимост и лесен достъп на оператора. Създадена и произвеждана в заводите на Argo Tractors в Италия, кабината на Landini 5H е с равен под и 4-колонна структура, която осигурява много добра видимост. В кабината се забелязва изключителното внимание към всеки детайл. Стилно и добре осветено арматурното табло се регулира и накланя заедно с волана, осигурявайки на водача отлична видимост при управление на трактора.
 
 
При досегашната кабина на 5Н филтрите бяха монтирани на тавана, а сега са вградени в задните колони – решение, което изравнява покрива на кабината и намалява височината на трактора, а самите филтри по-лесно се почистват и сменят. 5Н има и редица други подобрения, сред които повишен дебит на хидравличната система – 63 л/мин + 30 л/мин за по-бърза работа на прикачен инвентар, например челен товарач; както и по-голям резервоар за гориво с обем 120 л. Трансмисията може да бъде Powershuttle или Synchro Shuttle, в зависимост от предпочитанията на клиентите, като и двете разновидности са с голям избор от работни скорости и намалени обороти на двигателя при транспорт. Серията 5Н включва четири модела от 88,5 до 113 к.с. с Dual Power система при моделите с Powershuttle за автоматично осигуряване на допълнителна мощност и въртящ момент.
 
Новата 6C серия на Landini ще има премиера с модела 6-140C, с мощност 130 к.с., с 4,5-литров двигател FPT Tier 4 Interim със Селективна каталитична редукция, нова 4-колонна кабина, комбинираща модерен дизайн с уникално ниво на комфорт.
 
 
Акцент на Sima 2015 ще бъде поставен на здравите и модерни трактори от 6L серия (наследник на успешния Landpower) с 3 модела: 6-145L (143 к.с.), 6-160L (163 к.с.) и 6-175L (176 к.с.), всички оборудвани с 4,5-литров двигател с 16 клапана и система за Селективна каталитична редукция на изгорелите газове (Tier4i). Двигателите са изключително икономични и заедно с горивния резервоар от 270 л позволяват дълги часове работа до презареждане с гориво.
 
Тракторите от серия 6L са идеални за всякакви операции в стопанството, а оборудвани с челен товарач са подходящи и за животновъдни ферми. Широко отваряемият капак осигурява лесен достъп до отсека на двигателя за обслужване и почистване на радиаторите. Серия 6L предлага механична трансмисия 18+18 предавки, а като опция може да се избере хидромеханична с 3-диапазонна Powershift с 54+18 предавки.
 
 
Предлага се и опция за пълзящи скорости при операции, които ги изискват (с 410 м/ч минимална скорост). Мощната хидравлична система осигурява дебит 87 л/мин плюс 38 л/мин за кормилното управление и до 5 допълнителни хидроразпределителя. ВОМ работи при две скорости и има за удобство функция за управление отвън. Задната навесна система с електронно управление е с товароподемност до 8400 кг, докато предният навес с товароподемност 3500 кг и предният ВОМ са опционални. Мощни и съвременни, новите трактори от серия 6L с подобрен интериор и нови цветове в кабината, са в пълен синхрон със стилната визия на цялата гама Landini.
 
 
Няколко иновации ще бъдат представени и в 7 серия, с подчертана ергономичност и стил, подсилващи нивото на комфорт и подобрена работа. Шумът в луксозната кабина е редуциран до 70 dB. Последна генерация 12-инчов DSM тъчскрийн екран позволява на оператора да контролира Isobus функциите по много лесен начин. Всички модели трактори от серия 7 предлагат разнообразни опции, съвместими със системите EGNOS, Omnistar и по-прецизната RTK технология.
Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug