SIMBA пуска на пазара нов модел култиватор

SIMBA пуска на пазара нов модел култиватор

Английската фирма SIMBA, лидер в производството на почвообработваща техника, пуска на пазара нов модел култиватор. Новият Simba SL е съчетание между произвежданите досега от фирмата модели Solo и X-Press, които спечелиха редица награди по време на селскостопански изложения през последната година.

Новият култиватор ще се предлага в различни варианти и комбинации на работните органи - дискове, зъбни остриета, утъпкващи валяци, в зависимост от типа на почвата и количеството на растителните остатъци на нея. SIMBA SL ще е с работна ширина: 4, 5, 6 и 7 метра. Агрегатирането е за трактори с мощност над 200 к.с. Моделите ще се предлагат и с бункер за торовнасяне.

За първи път новата машина ще бъде представена официално на Селскостопанското изложение Lamma 2008, което ще се проведе в английското градче Newark, недалеч от Нотингам. изложението ще бъде от 16 до 17-и Януари. По време на събитието ще бъдат раздадени награди за иновации в селскостопанската техника, награди за екологично съобразено земеделие и животновъдство, награди за нов продукт и др.

В България, машините на SIMBA се внасят от Варекс Груп.