Скоро стартира изложението LAMMA с новостите при тракторите за 2011

Скоро стартира изложението LAMMA с новостите при тракторите за 2011

Рекорден брой ще бъдат участниците на изложението LAMMA във Великобритания. На 19 и 20 януари над 600 производители ще демонстрират своя селскостопанска техника. Сред тях разбира се са еталони за качество като John Deere, New Holland, McCormick, Landini, Same Deutz-Fahr, Case IH.

John Deere ще представи пет нови трактора с мощност между 260 и 360 к.с. Тракторите са оборудвани с новите PowerTech PSX двигатели, 9 литрови с 6 цилиндъра. Напълно отговарят на изискванията на отработване на вредните газове като използват технологията на рециркулация на отработените газове и филтър за твърди частици. Производителят подчертава, че двигателите трябва да използват дизелово гориво с изключително ниско съдържание на сяра.

Моделите John Deere 8260R, 8285R 8310R, 8335R и 8360R ще бъдат на пазара от месец март и ще бъдат оборудвани с GreenStar 3 дисплей за лесно управление, а като опционално оборудване, компанията предлага новото ActiveCommand управление.По отношение на сигурността, тракторите са оборудвани със системата Cesar Datatag и имобилайзер система.

Обект на специално внимание по време на изложението ще бъдат представените за първи път серии трактори на New Holland – T7, T8 и T9.Серията T7 използва 6.7 литров двигател Fiat NEF, който осигурява максималната мощност от 218 до 269 к.с. за четирите модела от серията. Предлагат се и версии с по-къса колесна база при мощност вече от 171 до 212 к.с. в зависимост модела.

Серията Т8 пък се предлага с мощности от 273 до 389 к.с. в пет модела. Серията Т9 достига максимума от над 600 к.с. – при моделът T9.670 мощността е цели 969 к.с., а T9.615 е с мощност от 613 к.с. И трите серии използват SCR технологията за отработване на вредните газове и отговарят на Tier 4 от стандартите.

McCormick ще покаже новият трактор T100-Max. С мощност от 92 к.с. тракторът намира широко приложение, което го прави универсален. Той е с нова трансмисия, хидравлично управление на ВОМ, предно окачване. McCormick ще подчертае и новостите при товарачите си LiftMaster.

Landini Powermondial 120 ще се появи за първи път на изложението LAMMA. Тракторът е с двигател Perkins с 4 цилиндъра, 16 клапана и мощност от 112 к.с. с допълнителна мощност от 9 к.с. за работа с ВОМ и за доброто представяне на пътя. Двигателят е в комънрейл впръскване на горивото и при необходимост, например работа на ВОМ над 1000 об/мин мощността се увеличава при избор на съответния режим на работа за това. Трансмисията включва 36 предни и 12 задни скорости.

Тракторът Agrofarm TTV 430 на Same Deutz-Fahr ще направи своя дебют във Великобритания. Това е първият мултифункцонален трактор с мощност от 110 к.с., който работи с безстепенна трансмисия. Това дава възможност за извършването на такива операции, които изискват деликатен контрол на скоростта. Дизайнът позволява на трактора да достигне скорост от 40 км/ч при 1800 об/мин на двигателя.

Скоростта на ВОМ е независима от скоростта на трактора и като резултат постоянната скорост на ВОМ може да се поддържа при смяна скоростта на движение. Това е полезна функция при балиране и пръскане, например.

Case IH ще представи тракторите Puma CVX, Magnum и Quadtrac. Двигателите тук са 6 цилиндрови, 6.7 литра. Използват SCR технологията за отработване на газовете и филтриращи системи. Друга съществена промяна от Case IH e максималния хидравличен поток от 140 л/мин

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!