Спасете реколтата! Нов живот за есенниците

Спасете реколтата! Нов живот за есенниците

Сухата есен на 2018 г. обрече голяма част от насажденията с есенни зърнено-житни култури на трудно презимуване и слаб старт при затоплянето през пролетта. На практика неблагоприятните климатични условия в края на миналата година сериозно намалиха потенциала при тези посеви и въпреки, че в момента те се радват на временното затопляне, за съжаление е почти сигурно, че слабо развитата им коренова система и надземна структура, не би издържала на пореден климатичен или друг вид стрес.

 

Както Фермер.БГ вече писа, по данни от метеорологичната клетка на Института в Генерал Тошево се вижда, че от началото на октомври до края на януари дъждовете са 132-133 литра, което е под средната норма за последните 60 години. За сравнение за същия период миналата година количествата са от порядъка на 220-230 литра.

 

 

Зимното засушаване в дълбоките почвени слоеве би могло да попречи на развитието на културите в дългосрочен план, а недобре развитите по вина на сушата растения, които в момента са в състоянието, в което трябваше да бъдат в края на ноември/началото на декември миналата година, са изключително податливи на широк спектър от болести като кафява ръжда, мрежови петна, септория и др. 

 

Ето защо, именно сега е моментът, в който земеделските стопани трябва внимателно да направят своя избор за подходяща грижа за посевите, така че да бъдат спестени разходи за многократни третирания и подхранване с цел тяхното „спасяване“ и избягване на още по-радикалното решение за преизораване, което неминуемо ще оскъпи сериозно производствения процес. Оптималното решение за възстановяване на потенциала на компроментираните посеви е използването на антистресови имуностимулатори с доказано ефективно действие.

 

Панамин Агро® е именно такъв продукт. Той стимулира растежа и, благодарение на богатия си състав, прави растенията толерантни към всякакъв вид биотичен и абиотичен стрес. Уникалните му свойства се дължат в голяма степен на богатото съдържание (>30%) на силициев диоксид, както и на естествено свързания въглероден диоксид, осигуряващ ускорена и удължена фотосинтеза. Чрез регулация на устицата на растението се намалява транспирацията на влага и се повишава синтеза на глюкоза. Панамин Агро® има 100% естествен произход и е разработен по иновативна австрийска технология*, позволяваща максималното усвояване и натрупване в запас на микро и макро елементите, налични в продукта. 

 

 

Следващите седмици ще бъдат решаващи за посевите с есенници. Третирайки с Панамин Агро®, стопаните имат възможността да ги възстановят и „застраховат“ срещу капризите на времето в предстоящите месеци, спестявайки разходи и възвръщайки максималния им потенциал. Това ще подсигури оптимални добиви от културите, като едновременно с това ще им спести средства за многократни подхранвания и третирания с цел тяхното спасяване, а в някои случаи за изораване, презасяване и всички по-нататъшни обработки, съпровождащи подмяната на най-компроментираните есенници с пролетници.

 

Опитайте и се убедете сами в резултата! СЕГА е моментът!

 

Панамин Агро® - най-добрата застраховка срещу капризите на времето!

 

*Панамин Агро® е носител на наградата „Най-добър иновативен продукт“ в Категория „Торове и препарати за селското стопанство“ на Международното изложение АГРА 2018.

 

За контакти: [email protected] и на телефон: +359 883 20 99 20

  

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!