Steyr показа нови универсални трактори Multi, Profi CVT и Kompakt на Агритехника (ВИДЕО)

Steyr показа нови универсални трактори Multi, Profi CVT и Kompakt на Агритехника (ВИДЕО)

Австрийският производител на земеделска техника Steyr разшири портфолиото си от трактори с безстепенна трансмисия, добавяйки към него три нови модела Profi CVT в мощностния диапазон от 110 до 130 к.с. Те бяха представени на световното изложение Агритехника 2013 в Хановер, Германия. Това е нов продукт в семейството на Steyr, който допълва портфолиото при компактните 4-цилиндрови трактори и е наличен в три модела с мощност 110, 120 и 130 к.с.

Тракторите Profi CVT са оборудвани с 4,5-литрови FPT двигатели с турбокомпресор и междинен охладител, разполагат и със системата за селективна каталитична редукция SCR, за да покрият европейските норми за вредни емисии IIIB. Трансмисията CVT  е с две механични предавки напред и една назад. Подходящ е за дейности, които изискват много ниска скорост при работа или във ферми със смесено производство – за теглене на ремаркета, торачки, косачки, но също така и за традиционни обработки като оран и сеитба.

Steyr Multi

Нов продукт от Steyr, който от скоро присъства и на българския пазар, е тракторът Multi – многофункционален трактор както за по-малките, така и за по-големите земеделски производители. Новост при него, както и основно предимство, е функцията Steyr ECOtronik, която създава висока производителност и нисък разход на гориво. ECOtronik е софтуер, който съгласува работата на  трансмисията с 32 предни и 32 задни предавки с новия 4-цилиндров двигател FPT като така енергията се използва максимално ефективно и води до икономия на гориво.

Steyr Multi е оборудван с 3,4-литров FPT CommonRail двигател с EGR  - система за отработените газове и DPF (филтър за твърди частици), като доставя повече мощ при значително по-нисък разход на гориво.

Една от отличителните черти на Steyr Multi е неговата напълно нова кабина с иновативна покривна конструкция, която предлага отлична видимост при работа с товарач. Steyr Multi e оборудван с мултиконтролер, като този при по-големите серии. Всички бутони за контрол на машината са разположени на контрол панела от дясно.  

Steyr Kompakt

Дебюта си на Агритехника 2013 направи и  тракторът Steyr Kompakt. Той е в три модела с мощност 85, 95 и 105 к.с. и вече ще предлага технологиите и комфорта, присъщи за тракторите Steyr от по-високия клас. С компактните си размери тракторът е подходящ както за работа в селското стопанство, така и като комунална машина. Серията Kompakt e може да се оборудва и с гребло за снегопочистване, косачки и друг прикачен инвентар.

Всички нови трактори Steyr вече се предлагат на Европейския пазар. Повече за техническите им параметри и за доставката им в България можете да научите от ET Статев – официален вносител за България.

ЕТ Статев:
9300 Добрич, ул. Ангел Стоянов 8
+359 58 603296
[email protected]
http://statev.info

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!