Стойчеви показаха последните новости от Zetor, Great Plains и Unia (ВИДЕО)

Стойчеви показаха последните новости от Zetor, Great Plains и Unia (ВИДЕО)

Добричката фирма Стойчеви 57-62 ООД събра земеделски производители на полева демонстрация в свищовското село Хаджидимитрово, за да представи най-новата земеделска техника от своите партньори – Zetor, Great Plains и Unia.

При тракторите Zetor беше показан новият модел Forterra HSX, 140 к.с., с трансмисия на Proxima Power и електрохидравличен съединител. Tракторът е с обновена скоростна кутия с 30 предни и 30 задни предавки. Електрохидравличният съединител позволява на трактора да работи в тесни пространства като ферми. Кабината е обновена. Управлението на навесната система Hitch Tronic, разработена с инженерите на BOSCH, може да се настрои в автоматичен режим без намесата на оператора. Тракторът Forterra HSX беше окомплектован със сеялка Uian Polonez, агрегатирана с дисков култиватор Unia Ares TL 4м.

От инвентара на Unia Group земеделците наблюдаваха работата и на голямата дискова брана Unia Ares TL 6 м с колесар и дълбочина на работа до 15 см. Ares TL е със специално окачване на работните органи и индивидуално лагеруване със специални гумени тампони. Работи на дълбочина до 15 см. Предлага се в навесен или полунавесен вариант с различни притъпкващи валяци. Агрегатира се с трактори с мощност 180-200 к.с. Като новост фирма Стойчеви 57-62 показа и дисковата брана Unia Ares TXL 4,5 м с дискове 560 мм и специално окачване на работните органи.

„Машините, предалагани от Стойчеви са на достъпна цена и с отличното сервизно обслужване“, категоричен е Андрей Андреев, председател на ЗК „Бъдеще 93“, с. Овча могила, която разполага с шест трактора Zetor и прикачен инвентар Unia.

На презентацията край Свищов земеделците видяха дисковатор Great Plains 8-ма серия – универсална машина за предсеитбена почвообработка както през есента, така и през пролетта. Машината работи на дълбочина до 15 см като отлично унищожава растителните остатъци.

За предстоящата есенна кампания Стойчеви показаха и сеитба със сеялка за есенници Great Plains 1300. Сеялката е оборудвана с усилени двойнодискови изсяващи ботуши, снабдени със специално профилирани притъпкващи колела, което гарантира сигурно полагане на семената при всякакви почвени условия. Сеялката има възможност за оборудване с устройство за торовнасяне.   

В рамките на полевата демонстрация от добричката фирма представиха и новата сеялка Great Plains YP625A за пролетни култури.

След презентацията много от земеделските производители се възползваха от възможността за тест драйв, за да могат да се запознаят отблизо с работата на машините.

От фирма Стойчеви 57-62 съобщиха, че с нетърпение очакват 2014 година и пускането в производство на високомощностния клас трактори Zetor Maxtera 180 – 200 к.с.

Гледайте видео репортаж от демонстрацията на Стойчеви 57-62 край Свищов: