Стопани посетиха заводите на Ростселмаш в Ростов на Дон

  • 397
  • 0
  • Новини
Стопани посетиха заводите на Ростселмаш в Ростов на Дон
Успешно стартиралото само преди месеци партньорство между Оптиком и руския концерн Ростселмаш (Rostselmash) за продажби на комбайни на българския пазар имаше натоварена програма за доставка на машини и резервни части, обучения на сервизните и търговски специалисти и подготовка на всичко необходимо за успешно провеждане на предстоящата жътва. 
 
 
Над дузина зърнокомбайни от моделите TORUM 765RSM 161VECTOR 425 и ACROS 595 Plus са вече при своите нови стопани и в готовност да приберат ценна реколта без загуби. Операторите на машините преминаха обучение за работа и експлоатация в търговско-сервизните центрове на Оптиком.
 
Група клиенти на Оптиком в края на май бяха на неколкодневно посещение в заводите на руския концерн Rostselmash в Ростов на Дон, където се впечатлиха от гостоприемството и мащабите на високотехнологичното производство. Убедиха се, че компанията разполага с всички необходими технологии за пълен цикъл на производство на качествена продукция, включително собствени конструкторски разработки.
 
 
Ростселмаш впечатлява със собствени леярни, металорежещи, металообработващи, заваръчни мощности и такива за боядисване и финално сглобяване и окомплектоване. На всички етапи от производството на земеделска техника от конструкторските разработки до сервизното обслужване се внедряват най-нови технологии, позволяващи в кратки срокове да се пускат на пазара нови модели машини и адаптери.
 
 
Любопитно е да се отбележи, че на производствените линии могат да се произвеждат до 90 комбайна успоредно едновременно, а един комбайн се сглобява за 15 минути и се състои от 12 000 отделни части. Над 1000 машини напускат завода ежемесечно.
Българските земеделци посетиха и редица туристически забележителности в Ростов на Дон и руската столица Москва.
Добави коментар