Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

SULKY Burel откри във Франция нова фабрика за селскостопанска техника

SULKY Burel откри във Франция нова фабрика за селскостопанска техника

През седмицата от 12-17 юни 2012 г. официално бе открита новата фабрика на SULKY BUREL (Сълки-Бурел), разположена върху площ от 24 000 кв.м в малкото градче Шатобург, на 20 км от Рен, Северна Франция, област Бретан.

 

Компанията е сред лидерите в производството на тороразпръскващи машини и сеялки.


Събитието бе уникално по мащабите си и по начина, по-който бе замислено и осъществено.


В първия етап участваха всички дистрибутори на продуктите на Сълки-Бърел във Франция - около 800 души, а вторият етап беше за вносителите на Сълки-Бърел от различните държави на планетата. В него взеха участие и представителите на Оптиком ООД, България.

 

След опознавателен коктейл в навечерието на събитието, на 15.06.2012 започна впечатляваща процедура по откриването.

 

Участниците - около 100 души, представители на фирми-вносители на машините на Сълки-Бърел - се събраха в склада за готовата продукция на новата фабрика, превърнат в театрален салон с помощта на черни завеси, сцена и голям прожекционен екран. Девизът на новата фабрика и на Сълки-Бърел оттук насетне ще бъде La Haute Culture - в превод Висока култура във всичко. На сцената излезе познатият на всички Жилбер Симон, ръководител на сервиза на фабриката, и в присъщия му шеговит дух откри представянето.

 

Микрофонът пое собственикът Жулиен Бърел, трета генерация на семейната фирма, основана от дядо му Жулиен и досега ръководена от баща му, Жак Бърел. Всъщност откриването на новата фабрика бе и официалното приемане на властта от Жулиен, който тази година навърши 40 години. Неговото слово, придружено с филмов материал, бе насочено към хората - ръководство, работници и вносители. Идеята му бе, че без тях нищо не може да се постигне, и че всичко досега е плод на общия им труд.


След него на сцената излезе Жилбер Жуан, управляващ производството повече от 20 години. Той покани в залата работниците от дневната смяна и всички заеха останалите свободни места.


Жуан продължи мисълта на Жулиен, като обърна внимание, че прецизността и качеството на производството трябва да бъде издигнато в култ. Спомена, че преди 20-ина години, когато той и Жак Бърел посещават Япония, са поразени от организацията на производството в японските фабрики и решават да приложат принципите на японската методика в тяхната фабрика. И така, навсякъде се използва метода на 5-те S - Сейри, Сейтон, Сейсо, Сейкетцу и Ситцуке - Сортиране, Съхранение, Чистота, Стандартизиране, Дисциплина. Благодарение на тези принципи фабриката на Сълки-Бърел прилича повече на аптека, отколкото на завод.

 


Накрая взе думата отново Жилберт Симон, всички черни завеси се отвориха и зад тях блесна новата фабрика.
Участниците бяха разпределени на групи с различни езици - френски, английски и руски - и започнаха обиколката на фабриката. До всеки раздел на фабриката имаше аудиосистема и отговорникът на раздела обясняваше процесът, който се извършва там. Особено внимание се обърна на линията за боядисване, където металните части се почистват основно с помощта пясъкоструене с метален пясък, обезмасляват се, изсушават се на 100 градуса температура, след това се нанася грундът с помощта на електрофореза, следва изпичане на 135 градуса, вторият слой антикорозионна боя е прахов, лакиране и изпичане на 100 градуса. Ако човек не знае, че в това помещение от 4000 кв.м се извършва боядисване, няма как да разбере - няма никаква миризма на боя, още повече някакви следи от нея.


След кратък обяд бяхме поканени в задния двор на фабриката, където започна парадът на машините. За съжаление, времето не беше благосклонно към домакините - изви се силен вятър и заваля проливен дъжд. „Явно конкуренцията завижда" - отбеляза Жилбер Симон.
Започвайки от най-малките модели торачки парадът премина успешно въпреки лошото време. Бяха показани общо 22 вида различни машини, като финалът бе предоставен на могъщия Сиидмастер - сеялка с торовнасяне със захват 18 метра и обем на бункерите за зърно и тор по 10 000 литра. По време на парада премина и един от трите камиона на Сълки, ползвани за демонстрации на техниката в Европа.


Денят завърши с празничен концерт в специално подготвената за целта шатра, побираща 1000 души.
На другият ден празненството продължи с посещение на пиратското градче Сент Мало и разходка с кораб сред живописните фиорди и острови на залива.


А вечерта бе посветена на учебния център на Сълки, намиращ се в специално закупена за целта ферма на километър от фабриката, която се използва за опити, демонстрации и обучения на технически персонал. Там се обучаваха и сервизните специалисти на Оптиком в началото на тази година.


Накрая всички участници се прощаваха и целуваха, сякаш са се познавали цял живот. Сълки постигна целта си - да направи всеки част от голямото си семейство!

 

източник : Оптиком ООД, официален вносител на селскостопанска техника SULKY за България

Коментари
анонимен
на 31.03.2013 23:15:07
:)
анонимен
на 02.04.2013 23:30:06
[:bravo:]
анонимен
на 05.04.2013 14:37:54
О боже, те се разпадат тези БАТА[:bravo:].Всичко е измама.
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug