SULKY представи новите торачки за сезон 2012

  • 1418
  • 0
  • Новини
SULKY представи новите торачки за сезон 2012

 

SULKY представи своята обновена гама навесни тороразпръскващи машини със система DPX за 2012 година. Гамата включва 3 нови модела, предназначени да задоволят нуждите на ферми от всякакъв тип.

 

Системата DPX регулира прецизно работната ширина чрез едно уникално и изключително просто решение - измествайки точката на падане на гранулите спрямо разхвърлящия диск; т.е. не се налага да сменяте улеи, лопатки и др. за да променяте работната ширина.

 

За да се осигури абсолютен контрол върху количеството тор, машините са оборудвани с дъна от неръждаема стомана, изработени чрез пресоване /без заварки/, които осигуряват постоянен поток на тора до последния килограм. Вибриращите бъркалки /патент на SULKY/ осигуряват равномерен поток на тора независимо от количеството в бункера.

 

новите модели торачки :

Sulky DPX 18: работна ширина от 9 до 18 метра


Sulky DPX 24: работна ширина от 12 до 24 метра


Sulky DPX 28: работна ширина от 12 до 28 метра


Моделът DPX28 се предлага и в комбинация със системата VISION WPB, позволяваща непрекъсната автоматична калибрация посредством претегляне.


По-нататък гамата DPX продължава със серията X12-44 (X36 и X44 са в състояние да достигнат работни ширини от 36 и 44 м). Накрая идват машините от семейството на POLYVRAC XT - прикачни тороразпръскващи машини с обем от 7200 до 9500 л и работна ширина до 44 м.

 
Посредством патентованите разпръскващи лопатки с различни дължини се постига прекрасно хоризонтално разпределение на тора. Умерената и постоянна скорост на въртене на лопатките, даже и при максимална работна ширина, осигурява траектория на гранулите, съобразена с техните физични характеристики - основен момент за добро разпределение на тора върху полето.

 


Лостовете за ръчно регулиране на торовата норма и работната ширина са разположени на ергономична височина и напълно обезопасени. Настройката на желаната работна ширина е естествено логична, използвайки безстепенно изместващите се шибри на SULKY: Ширината се увеличава чрез поставяне на лоста на по-висока позиция и обратно.


Като допълнение към инструкцията за работа е осигурена 24 часова онлайн услуга - Fertitest® service. Тази интерактивна услуга се базира на 450 познати вида тор и Ви дава базовите позиции на регулиращите лостове при зададен модел машина.


Най-претенциозните потребители могат да закупят системата VISION WPB която използва непрекъсната автоматична калибрация посредством претегляне; тази иновация позволява непрекъснато калибриране на торовата норма от кабината на трактора автоматично през целия работен ден.


Качество на производството
Произвеждана във Франция в новата фабрика на SULKY в Шатобург, гамата DPX използва голям брой части от неръждаема стомана и здрава рама с отлична възможност за почистване. Процесът на нанасяне на 5-слойното висококачествено лаково покритие - абсолютно условие за дълъг живот на машината - започва с грижлива подготовка на металните части и се извършва посредством електрофореза, като робот потопява цялата машина във вана. Високите изисквания на международния стандарт за качество ISO 9001 се спазват абсолютно стриктно по време на целия производствен процес.

 

Новите модели торачки SULKY ще са скоро на българския пазар от официалния вносител за България - фирма ОПТИКОМ ООД - Стара Загора.

 

© 2011 Трактор.БГ