Своята първа примиера в България направи новият трактор Case IH Farmall Compact

Своята първа примиера в България направи новият трактор Case IH Farmall Compact
Своята първа премиера в България на щанда на Римекс 1- Холдинг направи тракторът Case IH Farmall Compact по време на изложението Бата Агро, провело се миналата седмица в Стара Загора. От Case IH отново зарадваха фермерите със здравина на машината, личаща си във всеки елемент, комфорт в кабината и компактност на габаритите. Малък и икономичен, този трактор е перфектен помощник за всеки земеделски производител, занимаващ се с лозаро-овощарство. В зависимост как е оборудван, Case IH Farmall може да се ползва и в животновъдните ферми. Тракторът събуди голям интерес у фермерите по време на изложението, по случай премиерата му в България.
 
На своя щанд Римекс акцентира и върху самоходните пръскачки Tecnoma, серията Laser. Изложената пръскачка на щанда бе модел Laser 5240, с 5200 л вместимост на резервоара за зареждане на препарат и 30 метра стрели. Характерното за тази пръскачка е, че е оборудвана с GPS за автоматично водене на машината и шаси с активно пневматично очакване. Това е втората продадена пръскачка за Европа и първа в България.
 
Стрелите могат да бъдат лазерно насочвани, в зависимост от зададената от оператора височина на пръскане – опция Topfield. Друг интересен факт е, че нормата на изпръскване, автоматично се регулира, в зависимост от скоростта на движение на пръскачката, като тя пръска безпроблемно със скорост от 12 до 18 км/час
 
Новост при почвообработващите машини, която бе показана по време на изложението Бата Агро от Римекс беше и сеялката Spirit модел 600 XL на Vaderstad , която от фирмата демонстрираха по време на полевите тестове и към, която фермерите проявиха завиден интерес. Изложеният и демонстриран модел пневматична сеялката е с 6 м. работна ширина и се агрегатира с трактор в порядъка на 240-300 к.с.
 
На изложението бе представен и най-големия комбайн на Case от 88 – ма серия, комбайнът Axial-Flow 7088, с 345 к.с. , 10 500 л. вместимост на бункера и 7,3 м. хедер. Тази сериа комбайни беше представен миналата година на Агра, вече има няколко машини, които работят по полетата в България и оценката, която дават фермерите за него е изключително положителна. С новия ротор Small tupe, с повишената система на очистване и подобрената логистична система на транспортиране на зърното до бункера, комбайнът се превръща в много производителна и същевременно икономична машина , с която качеството на ожънатите култури е превъзходно.
 
Фирма Римекс бе подготвила специални оферти за посетителите на изложението Бата Агро и от там изразиха задоволство, че интересът към промоционалните условия за покупка на машините е бил много голям до самия края на изложението.