Тайтън Машинъри България показа почвообработка и сеитба при тежка суша

Тайтън Машинъри България показа почвообработка и сеитба при тежка суша

Тaйтън Машинъри България АД, официален вносител на CASE IH, Kverneland, Vaderstad и др. проведе мащабна демонстрация на селскостопанска техника край монтанското село Мокреш.



Десетки фермери от региона посетиха землището на фирма „Теди” ЕООД, за да видят в действие трактори CАSE IH и почвообработваща техника с марките Vаderstad, Salford, Kverneland.



Най-голям интерес сред фермерите предизвика комбинацията от гумено-верижен трактор CASE Quadtrac 600, 670 к.с. и култиватор Vaderstad Top Down 600 с 6 м. работна ширина. Двигателят на Quadtrac 600 използва технологията SCR, която спомага за по-ефикасната работа, както и води до намаляване разхода на гориво и вредните емисии във въздуха.

 

КултиваторътTop Down позволява безстепенно регулиране на работната дълбочина между 5 и 25 см. Дълбочините на дисковете и на продълбочаващите органимогат да серегулиратнезависимо една от друга, за да бъдеоптимизирана обработката на всяка отделнониво.

В действие на полето бяха представени също и тракртор Case IH Magnum 340, с 389 к.с. и технология на двигателя Power Management, агрегатиран с пневматична сеялка Vaderstad Rapid A600S. Сеялката е с модерна конструкция и вместимост на бункера за семена общо 3300 литра.

Същият трактор беше комбиниран и със стърнищен култиватор Salford CST 9707.

 

Участие в демонстрацията взеха и тракторът Case IH Puma 180 в комбинация с 4-метрова пневматична сеялка VaderstadRapid 400S.

 

Впечатленията си от съвместната работа с Тайтън Машинари България сподели пред камерата на Трактор.БГ Тодорка Кръстева, управител на фирма Теди ООД, която обработва над 50 хил. дка земя в региона на Монтана и си партнира с компанията от 2000 година.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Тодорка Кръстева - Теди ООД

 

© 2012 Текст, снимки и видео - Трактор.БГ, Фермер.БГ