Тайтън Машинъри демонстрира предимствата на Kverneland Accord TF Maxi

Тайтън Машинъри демонстрира предимствата на Kverneland Accord TF Maxi

Тайтън Машинъри България продължава с поредицата от демонстрации на селскостопанска техника в цялата страна.

Един от най-успешните региони, в които компанията реализира своите продукти е Русенският регион. Изпълнителният директор на Тайтън Машинъри България Диляна Иванова обяви, че в близко бъдеще ще бъде открит нов шоурум на фирмата, който ще бъде разположен на изхода на град Русе към Румъния.

В полето на Земеделска кооперация „Родна земя”, гр. Русе, Тайтън Машинъри България, за пореден път  демонстрира качествата и предимствата на предлаганите машини. Акцент в презентацията беше поставен на 16-редовата сеялка за окопни култури Kverneland Accord TF Maxi.   

Едно от предимствата при този тип сеялки са възможностите за междуредово разстояние от 70 до 75см. Всяка изсяваща секция на сеялката се задвижва индивидуално чрез електрически мотор, управляван от монитор.Този монитор дава възможност да се определи варианта, в който ще бъдат засети семената, както и да се отчете броят им с максимална точност. Въпреки че на пръв поглед Kverneland Accord TF Maxi изглежда голяма, в процеса на работа фермерите се убедиха, че хидравлично сгъваемата рама, позволява когато сеялката се разгъва рамата да се скъсява, с което тя се превръща в изключително удобна за работа на полето при по-малки завои и по-малко придърпване.

При работна скорост от 10-12 км/час, сеялката постига производителност 120-130 дка/час.

Kverneland Accord TF MAXI беше агрегатирана към трактора Case Magnum 260 с номинална мощност 260 к.с.  Демонстрацията се осъществи при сеене на редове с използване на автопилот и навигационна система AFS при 2,5см точност. Специалното при тази система е, че тя е напълно интегрирана със системите на трактора Case Magnum 260. Това дава възможност да се определи и едновременно да се получи информация какъв е разхода на гориво, площта на извършената обработка, натоварването на двигателя  и каква е икономичността.

Домакин на събитието беше председателят на земеделска кооперация в Средна гора г-н Стоян Попов, който работи в партньорство с фирма Тайтън Машинари вече 12 години. 80% от машините, попълващи селскостопанския му парк са закупени от българо-американската компания. Културите, които отглежда са ечемик, пшеница, слънчоглед, а в последните няколко години и рапица на площ 15 600дка. Лояллността на фирмата и висококачествените продукти и услуги, които тя предлага са в основата на партньорството с кооперацията, председателствана от Стоян Попов.


© 2013 : ТЕКСТ, СНИМКИ и ВИДЕО - Трактор.БГ. Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!