Тайтън Машинъри представи премиерни машини на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

Тайтън Машинъри представи премиерни машини на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
Тайтън Машинъри България представи ефективни решения за земеделските производители на есенното изложение БАТА АГРО 2016 в Стара Загора. Водещата компания показа за първи път пръскачки на добре познатата марка у нас – Kverneland. Изключително иновативните и премиерни машини предизвика сериозен интерес от страна на присъстващите. 
 
 
Първия топ модел презентиран на щанда на Тайтън Машинъри бе самоходната пръскачка Kverneland iXdrive. В тази машина може да намерите всичко, което търсите – ергономичност, ефективност и комфорт. Ролф Алмендингер, мениджър в Kverneland Group сподели пред камерата на Трактор.БГ кои са техническите предимства на машината.
 
„Това изложение е страхотна възможност за нас да покажем за първи път тук нашите пръскачки, както самоходни, така и навесни, благодарение, разбира се, на нашия партньор в лицето на Тайтън Машинъри. Щастливи сме от работата си с тях, тъй като екипът на компанията е от страхотни професионалисти, които инвестират времето си в това да се запознават с нашите продукти, да ги изпробват и след това да предават знанията си и на клиентите. Това е изключително важно в наши дни! Първият модел, който ще видите е Kverneland iXdrive. Това е машина, с която се работи изключително лесно от кабината. Притежава иновативна технология за пръскане, а също така е оборудвана със стандартен тъчскрийн дисплей и джостик. Разбира се пръскачката е съвместима и с ISOBUS. С Kverneland iXdrive показваме освен нашите нови технологии, но и големия комфорт, който изпитва механизаторът, докато използва машината. Това е пръскачката, която е напълно подходяща за условията в България и съм сигурен, че с нея, ние ще бъде конкурентни на пазара.“
 
 
Друг модел от дебютните машини, с марка Kverneland, бе прикачната пръскачка, модел iXtrack A, акцентираща върху комфорта на оператора и опазването на околната среда. Kverneland iXtrack се предлага с обем на резервоара от 3000, 4000 и 5000 литра. 
 
„Пръскачката е с нисък център на тежестта и компактни размери, което позволява на механизатора да работи на по-високи скорости, но да запази лекотата на управление. Kverneland iXtrack е с 3 регулируеми степени на пръскане и е ISOBUS съвместима. Освен това пръскачката притежава функциите iXclean Comfort или iXclean Pro, които неминуемо допринасят за комфорта на оператора. Благодарение на тези опции, само с едно движение може да контролирате цялостния процес по попълване, пръскане и изплакване от кабината на пръскачката,“ обясни Ролф Алмендингер
 
 
Интересно предложение от Тайтън Машинъри бе и навесната пръскачка Kverneland iXtra, която впечатли фермерите с приятния си дизайн и допълнителен общ резервоар.
 
„Пръскачката Kverneland iXtra е много подвижна и лесна за работа. Благодарение на интегрираната система, с нея може напълно да контролирате предния и задния контейнер, както по отделно, така и заедно. Също така пръскачката е автоматизирана с отделна почистваща, както и пръскачна система“, допълни Алмендингер.
 
 
Новости на щанда на Тайтън Машинъри представи и фирма Väderstad. Култиваторът TopDown 400 е идеалното решение, ако се нуждаете от адаптивна към различни условия машина.  Бернт Мартенсън, Мениджър продажби за България във Väderstad обясни с какво този култиватор е различен от другите на пазара. 
 
„В България имаме добро и успешно партньорство с Тайтън Машинъри, за което аз много се радвам. Освен това се опитваме да имаме и обратна връзка с българските фермери, защото това е изключително важно за нас. Щастлив съм, че можем да представяме машините си, директно тук в България, тъй като те отговарят изцяло на почвените условия за страната. Култиваторът Väderstad TopDown е универсална машина. Тя се състои от три реда работни органи, с които разрохването на почвата и смесването на растителните остатъци е много лесно. Машината притежава нова усилена хидравлика, която спомага за по-добрата работа в тежки почвени условия, но също така притежава и нов двоен валяк, с който работата при всякакви почви е гарантирана. Това, което забелязваме е, че има голям интерес от страна на земеделските производители именно към този култиватор.“
 
 
Земеделци имаха възможност да се запознаят отблизо и с новия дисков култиватор Väderstad Carrier XL 625, който притежава дискове с диаметър 61 см, служещи за разрязване на твърдата почва и растителни остатъци – True Cut. 
 
„Благодарение на True Cut, дисковият култиватор Väderstad Carrier XL 625 е ненадминат в обработката на полета. С подобрените си технически характеристики успява да обработи изключително големи количества растителни останки след жътва. Това е комплекс, който напълно отговаря на нуждите на българските фермери, като става въпрос за висококачествена почвообработка“, разясни Мартенсън
 
 
През 2017 година, Väderstad планува много начини да изненада родните фермери. За иновациите и това какво да очакваме през следващата година, разказва Бернт Мартенсън, Мениджър продажби за България.
 
„През 2017 година Väderstad ще представи една изцяло нова и уникална технология наречена SeedEye. Благодарение на нея фермерите ще могат лесно да определят броя на семена на квадратен метър, без да е необходимо да се извършва калибриране. Също така, фермерите могат да очакват и новата 16-редова сеялка с марката Tempo. “
 
 
Повече информация за Тайтън Машинъри България може да намерите на интернет страницата www.titanmachinery.bg, както и на краткия национален номер *4040. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!