Тайтън Машинъри с нови сеялки и култиватори Kverneland за сезон 2016 (ВИДЕО)

Тайтън Машинъри  с нови сеялки и култиватори Kverneland за сезон 2016 (ВИДЕО)
Традиционно силен интерес към популярните сред българските земеделци прецизни торачки Kverneland Exacta, отчете за пролетната кампания на полето Тайтън Машинъри по време на пролетното изложение на БАТА Агро.

 

Машините покриват нуждите на всички по размер зърнопроизводствени стопанства. Предлагат се с работна ширина от 9 до 54 метра и капацитет на бункера за тор от 700 до 3450 литра. Топ-моделът Exacta TL GeoSpread има възможност за промяна на нормата и скоростта на работа, както и възможнoстта да се избегне презастъпването при торене.
 


Друг акцент по време на БАТА Агро бяха новите серии сеялки и почвообработваща техника от Kverneland. Зигмунд Олсен, експорт мениджър за България, заяви: „Заедно с Тайтън Машинъри представяме решения за малки и средни стопанства. Фокусът е върху пневматичните сеялки и по-специално Kvernaland Accord DL, която е с работна широчина 4 и 4,5 метра. Интересното е, че тя има всички предимства на пневматичните сеялки, но се предлага на изключителна добра цена, която е еквивалентна на цена за механична сеялки. Това я прави подходяща инвестиция за млади и стартиращи фермери.”

За първи път на изложението бе показан и култиватора Kverneland Kultistrip. Той е подходящ за предварителна подготовка на земята преди засяване, а също така намалява корозията на почвата.

 

„За нас е чест, че можем да работим с екипа на Тайтън Машинъри България още от 1994 година, макар и тогава под името Римекс. За това време сме изградили много добро партньорство и се надяваме то да се запази и заедно да работим за престижа на марката Kverneland в България. Тази година сме планували да предложим нови иновации при сеялките за българския пазар, като искаме да предложим нови работни широчини от 3 до 8 метра за Kverneland U-Drill.“, допълни Зигмунд Олсен.
 


Нови самоходни пръскачки Tecnoma Laser представи още Тайтън Машинъри по време на изложението в Стара Загора. Българските земеделци ще имат възможност да поръчват новите модели след юни 2016 година. Характерно за тях е новата кабина, която е изключително комфортна за операторите и има най-високо ниво на защита от попадане на химикали в нея. Интересното при новата кабина е, че има позициониран джойстик от лявата страна за по-голямо удобство при управлението, нова ергономична седалка с охлаждане и подгряване.
 

 

Намаляване на консумацията на гориво при новите модели се постига чрез режима за Еко управление на двигателя. Чрез използването на последните нововъведения в областта на прецизното земеделие – Varioselect и NCIS, управляеми чрез новата touch screen I Top конзола, се постига значителна икономия на препарата, което помага на фермерите да увеличат техните печалби.

 

 

Магдалена Лембич, експорт мениджър на Tecnoma за България и прибалтийските страни заяви: „ Радваме се да работим с такива професионалисти каквито са хората, от екипа на ТМБ. Имаме дългогодишно партньорство с тях и се надяваме за в бъдеще да го доразвиваме и да растем заедно.“

 

Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040; www.titanmachinery.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!