Тайтън Машинъри ще покаже на АГРА 2013 най-новия трактор Magnum 370 CVX

  • 932
  • 0
  • Новини
Тайтън Машинъри ще покаже на АГРА 2013 най-новия трактор Magnum 370 CVX

Тайтън Машинъри България ще вземе участие в тазгодишното изложение  АГРА 2013. На щанда на фирмата, фермерите ще открият последните машини и технологии от световен мащаб, съобщиха от компанията.

Своята премиера за българския пазар ще направи трактора Magnum 370 CVX. Нов модел в серията Magnum Efficient Power на Case IH. Magnum 370 CVX има по – висока мощност, а също и предавателната кутия с непрекъснато изменящо се предавателно число.

Новият Magnum 370 CVX включва ефективния, 8,7 литров двигател Case IH FPT. Системата Power Management (Управление на мощността) на двигателя осигурява нарастване от 39 к.с. за достигане на максимална мощност от 409 к.с. при 1800 об/мин и използва ефективно решение за отработените газове SCR. Всички модели предлагат опцията Двигателна спирачка за помощ при тежки транспортни приложения.

Предавателната кутия с непрекъснато изменящо се предавателно число предлага плавно ускорение от 0 до 40 км/ч или 50 км/ч без необходимост от превключване на предавки. Съчетанието с Automatic Productivity Management (APM) (Автоматично управление на производителността) дава на оператора допълнително удобство, тъй като системата сама избира оборотите на двигателя и предавката на която да работи с цел оптимална продуктивност при различните и променящите се работни условия.

Конструкция на предавателната кутия с 4 диапазона притежава четири върхови точки на ефективност достигайки 100% механично задвижване при всеки един от 4-те механични диапазона. Предавателната кутия разполага и със система от четири съединителя, която спомага за лесно и гладно превключване между механичните диапазони без приплъзване или загуби. Тази система е уникална за този клас трактори. Също така е добавена системата “Active Stop”  даваща  удобство за спиране по склон без използване на спирачките.

Операторите могат да използват подлакътника с MultiController за да управляват предавателната кутия (CVT) по начин, който е сходен, и все пак по-лесен от предавателните кутии Full Powershift. Конструкция и система за управление, които вече са общи за сериите на Case IH Maxxum, Puma и Steiger и Quadtrac, и са признати заради лекотата им при управление, и дават възможност за по-лесна адаптация на операторите при смяна на машината.

Съчетанието от технологии и допълнителни конфигурации доказват  в световен мащаб, че тракторите на  Case IH от серията Eficient Power осигуряват висока производителност и ценова ефективност.

На щанда на Тайтън Машинъри фермерите ще имат възможност да видят и най-големия комбайн Axial Flow 9230 от новата серия 230 на CASE IH, оборудван със състемата SCR (Selective Catalytic Reduction), която спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Axial Flow 9230  е най-голямият сред 6 те нови модела разделени в 2 серии 130 и 230. Чрез усъвършенстваните  разтоварващи системи, новите комбайни Axial-Flow Серия 30 могат да намалят времето за разтоварване с цели 40 %.

Богата гама прикачен инвентар като сеялки и култиватори Vaderstad, сеялки, торачки, дискови брани  Kverneland, дискови брани и продълбочители  Slaford, прикачни и самоходни пръскачки Tecnoma и телескопични товарачи Merlo, саморазтоварващо се ремарке Annaburger.

На щанда на Тайтън Машинъри ще бъдат изложени и строителни машини, които са приложими и в селското стопанство.