Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Тайгър Агри добави френската марка GREGIORE към портфолиото си

Тайгър Агри добави френската марка  GREGIORE към портфолиото си
Тайгър Агри ЕООД е новият официален вносител на марката GREGIORE за България. След 4 години на пазара, фирмата се налага като лидер в доставката и сервиза на специализирани машини за лозя, овошки и зеленчуци. 
 
GREGIORE е един от най-големите световни производители на машини за прибиране на грозде с над 30 години опит, като изборът е изключително голям – от малките прикачни машини, които прибират до 20-30 дка на ден, до мощните самоходни машини, които достигат до 100 дка на ден.
 
 
Прикачният гроздокомбайн GREGIORE модел G3 е от най-ново поколение машини, предлагаща възможност за гроздобер с превъзходен резултат. 
 
„G3 е с най-високото оборудване. Какво означава това? Това означава, че машината е с хидромотори, които са възможно най-големите, които позволяват да се работи на терен до 30-40 градуса“ разказа управителят на Тайгър Агри Димана Страхинова. 
 
Според Ромел Верноре, мениджър продажби в GREGIORE за Източна Европа с тази машина може да се избере най-правилното време за бране, включително и през нощта. 
 
„Когато времето е твърде горещо, това е в голяма помощ. Този гроздокомбайн вече работи в страни като Австрия, Чехия, Франция, Румъния и още няколко страни. Така че вие сте една от първите държави, които имат възможност да я използват“, каза Верноре. 
 
Освен това копиращата система, позволява да се копира терена, да се работи с различни сортове. Настройките на различните видове сортове са много лесни. Всичко става чрез работа с компютър и то изключително бързо и удобно, дори за оператори, които не са много опитни.  
 
„Най-новата система, която демонстрираме тук, това е Easy Clean системата. Ние сами видяхме колко чисто излиза гроздето, без никакви чепки и никакви листа, което е изключително показателно за това как работи машината и какъв партньор стои зад тази машина“, отбеляза Димана Страхинова. 
 
 
Easy Clean системата наподобява роначката, като след като е прибрано гроздето, то е напълно готово за последващата обработка. 
Машината има има няколко варианта на настройки, като в момента, в който се избере някоя от тях, гроздокомбанът автоматично започва да следи терена, което го прави много лесен за работа. 
 
Капацитетът на G3 е между 40 и 50 дка на ден, като бункерите са два, с по 1200 л вместимост. Машината има и магнитоуловители. 
„Това е опция, която не позволява никакви метални частици да попаднат в самото грозде“, обясни Димана Страхинова. 
 
По думите й години наред лозарите са избягвали използването на тези машини, но проблемите с работната ръка в страната се задълбочиха. Именно заради това и купуването на гроздокомбайн вече е необходимост. 
 
„След доста анализи и задълбочено търсене и питане между колеги. Логичният избор беше да изберем GREGIORE.Това е първата машина, която купуваме от Тайгър Агри, но за напред мисля, че ще работим. Екипът е добър, разбираме се“, каза от своя страна Кирил Стоичков, агроном в „Южно вино" АД. 
 
 
Gregoire продава своите машини в над 30 държави в света, като основното предимство на марката е ARC системата с прибираща глава, спечелила световно признание като най-нежната система за прибиране на грозде на пазара. 
До партньорството с GREGIOREТайгър Агри са достигнали след дългогодишно проучване. 
 
„Когато започнахме да правим това проучване, най-важното беше да намерим машина, която да се доближава максимално до беридбата на ръка. GREGIORE имат такъв патент на прибиращата глава. Освен това Gregoire е част от SDF (Same Deutz-Fahr ), на които ние сме представители на SAME вече четвърта година. 
 
Стратегията на SАМЕ всъщност е да наблегне на лозаро-овощарските трактори. Това прави и Тайгър Агри в България. Вече 4 години ние наблягаме изключително в този сектор и тракторите се продават много успешно. С GREGIORE затваряме гамата на машините, които се предлагат, като се започне от засаждането на лозята до прибирането. Gregoire е един изключително надежден партньор“, обясни Димана Страхинова. 
 
По думите на Ромел Верноре пък качеството на гроздето в България е много добро. 
„Заедно с Тайгър Агри се опитваме да развием  и промотираме гроздокомбайните в България. Надявам се да имаме успех“, добави той.
 
Тайгър Агри е официален дилър на тракторите SAME, машините SANIDAS и ОМА за България от 2014 г.
 
SAME FRUTTETO – Трактор на годината за 2016 и 2017 в категория специализирани трактори.
 
 
Най-продавания лозаро-овощарски трактор. Над 300 специализирани трактора от групата на SDF работят в България, като първият е регистриран през 1999 г.
 
Гамата на FRUTTETO, позволява да изберете идеалната конфигурация за висока продуктивност в лозя и овошки.
- Гамата включва модели от 55 до 115 к.с. със или без кабина
- Най-тесният трактор в своя клас – 129 см.
- Ъгъл на завиване от 59°
- Трансмисия с електро-хидравличен или механичен реверс с до 45/45 предавки.
- Усилена задна навесна система с капацитет на повдигане до 3 000 кг.
 
В обобщение - ефективност, гъвкавост и комфорт. Това са трите ключови предимства на тракторите SAME FRUTTETO.
 
Шредери ОМА – Голям избор от модели и работни ширини.
 
Шредери с подбирач модел VGK – предназначени за дробена на лозови пръчки след резидба. Изключително ефективен и много здрав. Избор от различни работни ширини от 115 до 175 см.
 
 
Шредери с голямо странично изместване модел BRK и BRKЕ – този вид шредери може да се използват както централно зад трактора така и встрани от него. Страничното изместване стига до 3 метра встрани от центъра на трактора. Работната секция може да се върти от +89 до - 65 градуса.
 
Конвенционални шредери ОМА модели SPK,MTK, BTK и BTKR – предназначение за косене на трева и дробене на клони до 15 см в диаметър. Работни ширини до 280 см.
 
Специализирани лозарски и овощарски пръскачки ОМА.
Турбинни лозарски пръскачки с фунии модел PNEUS – Перфектно работа дори и при много листна маса. С обем на резервоар от 400 до 2 000 литра. Регулиране дебита на всяка дюза по отделно. Възможност за пръскане на два цели реда едновременно. 
 
Вентилаторни пръскачки модел CONTROL 70. С обем на резервоар от 400 до 3 000 литра. Вентилатор с диаметър до 900 мм. Помпа COMET с дебит до 160 л/мин при 50 бара. 
 
 
Тайгър Агри е официален дилър на SANIDAS за България.
Фирма SANIDAS произвежда много специализирани машина за рози, лавандула, маточина, билки, лозя, овошки, листни зеленчуци и др.
 
В гамата им има машини за контурна резидба на лозя и рози, продълбочители за обработката на междуредия с отклоняващи секции или окопни дискове, специализирани окопни култиватори, фрези за обработка между овощните дръвчета и много други.
Една от най-продаваните машини е лозарския продълбочител с отклоняваща секция SANIDAS.
 
Рипера може да се използва както за култивиране така и за продълбочаване а в същото време отклоняваща секция с подрязващ нож работи между лозите. Към машината може да се добави и торовнасяща система.
 
Повече информация за портфолиото на Тайгър Агри може да получите на интернет адрес www.tigeragri.com или на тел. 0886 40 10 40. 
news|readBySlug