Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Tecnoma представя иновативна автоматична система за прецизно пръскане

Tecnoma представя иновативна автоматична система за прецизно пръскане

В усилията си да редуцира количествата, използвани хербициди, френската компания производител на пръскачкиTecnoma, е разработила система, която идентифицира наличието на плевели и разпръсква препарата според това и точно, където е необходимо, без излишно разхищение.

Камера, монтирана в предната част на трактора, записва изображения на културата и оценява областите, в които такава е налице. Изображенията, които камерата е записала се анализират и обработената информация се използва, за да се управляват видовете пръскане.

Системата е разработена от Tecnoma в партньорство с центъра Dijon AGRO SUP. В основата на системата е именно камерата, която улеснява работата, като дигитализира снимки на културата и оценява областите, обрасли с плевели, като ги показва на оператора като петна. Посредством този начин хербицидите се прилагат прецизно върху растителните култури. Основната цел на системата е оптимално да редуцира използването на хербициди, само там където е необходимо.

Тази система за управление на пръскането с помощта на електронни изображения на Tecnoma е носител на награда иновации на SIMA 2011. Изложението SIMA е широко известно по отношение на иновациите в селскостопанската техника, които представя.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug