Телескопичен товарач Merlo Hybrid получи златен медал на Агритехника 2013 (ВИДЕО)

Телескопичен товарач Merlo Hybrid получи златен медал на Агритехника 2013 (ВИДЕО)

Телескопичният товарач Merlo 40.7 Hybrid получи златен медал от комисията от независими експерти по иновациите на Агритехника и бе обявен от Немското земеделско дружество (DLG).

Merlo Hybrid бе избран сред 400 представени нововъведения, благодарение на практическото си приложение, намален разход на гориво и замърсяване.

Накратко, това е продукт, който интерпретира по-добре еволюцията на модерното земеделие. Този златен медал е втората награда за продукт на Merlo от Агритехника след сребърния медал за Multifarmer 30.6 през 2001 година и идва в зората на 50-годишнината на компанията, тъй като тя е създадена през 1964 година.
 
Телескопичен товарач Merlo Hybrid
Merlo показа най-новия си хибриден телескопичен товарач модел  40.7 на своя щанд, на който е монтирана иновативната и патентована серия паралелно с хибридна архитектура.

Целта на Merlo е да представи телескопичен товарач с дизелова електро- хидравлична хибридна система.
Модулната хибридна система ще се характеризира с  висока степен на гъвкавост и може да се използва както на открито, така и закрито:

- На закрито: оранжерии, в животновъдството и хранително-вкусова промишленост;
- На открито: за всякакви приложения, тъй като може да работи в пълен електрически и хибриден режим.

Съответните предимства могат да се обобщят, както следва:

• Осигуряване на нивото на ефективност на конвенционалните машини Merlo
• Намаляване на разхода на гориво
• Намаляване нивата на шум
• Намаляване на замърсяването

Hybrid е оборудван с дизелов двигател с по-малко от 56 kW, вместо 100 kW или повече. Не се изисква инсталиране на система за дообработка на изгорелите газове, което позволява на машината да работи в пълен електрически режим за вътрешни операции с изумителната средна автономия на работа, както следва:

• 4 часа в ECO режим
• 2 часа в пълен електрически режим

Той предлага модулно решение, което може да се интегрира в текущото разположение на машините Merlo и разширява това приложение за цялата гама бъдещи телескопични товарачи на Merlo.
Нивото на ефективност на конвенционалните машини Merlo е гарантирано по отношение на ускорение, теглителна сила, максимална скорост, време за повдигане и товароносимост.
Разходът на гориво в среден цикъл на работа е намален най-малко с 30% в сравнение с конвенционалните машини на Merlo.

Нивата на шум са значително по-ниски в хибриден режим, защото дизеловият двигател работи при ниски обороти. Освен това, нивата на шум в пълен електрически режим са близки до нулата, тъй като са сравними с фоновия шум на работната среда. Замърсяването е намалено поради употребата на по-малък двигател при постоянни обороти за етапите на работа, чиито специфичен разход на гориво е нисък. Освен това, акумулаторите могат да се зареждат от главната или местната електрическа мрежа, както и от соларни панели за енергия, инсталирана от крайния потребител, което позволява на машината да работи винаги в пълен електрически режим без отработени газове.

Многократните тестове, проведени на стендовете и на тестови полигони, доказаха, че работа в пълен електрически режим гарантира необходимото сцепление и подемна производителност, и това позволява машината да се използва на закрито с автономия от няколко часа, в зависимост от вида дейност, която следва да се извърши.

Като се има предвид икономията на гориво, която новата хибридна система на Merlo осигурява в сравнение със съответната "традиционна" версия  само с двигател, възвращаемостта за собственика е за около две години (в зависимост, разбира се, от броя часове и вида дейност).

Гледайте ВИДЕО РЕПОРТАЖ от Агритехника 2013:


За повече информация:

Тайтън Машинъри България
02/ 9713525 ; 02/978 41 42
[email protected]
http://www.titanmachinery.bg