Titan Machinery BG представи гумено-верижния трактор CASE IH Steiger 600 на АГРА 2012 ( ВИДЕО )

Titan Machinery BG представи гумено-верижния трактор CASE IH Steiger 600 на АГРА 2012 ( ВИДЕО )

Титан Машинъри България представи на АГРА 2012 новият Case IH Quadtrac Stiger 600, който бе специално презентиран пред камерата на Трактор.БГ от г-н Видьо Видев, сервизен мениджър в компанията.

 

Той сподели, че серията Stiger на Case IH е отдавна позната на българския пазар, тъй като първата машина от тази марка, фирмата е внесла през далечната вече 1995 г. От тогава тя представя себе си толкова добре, че постоянно нараства броят на клиентите, които не само имат желание да имат тази машина, но и са влябени в нея.

 

Това е така, защото Stiger е не само най-мощната машина, която се предлага за земеделски цели, но и машинаата която предлага най- добра теглителна сила, тъй като съчетанието от изключително мощен двигател с перфектна трансмисия и изключителна ходова част , дава възможност цялата тази мощност, която двигателят произвежда да се пренесе сполучливо върху почвата и да се реализира като теглителна сила.

 

Какво е новото в Case IH Stiger 600? Новото е, че вече двигателят Cummins е заменен с двигател Iveco, който е двигател от новото поколение оборудван с технологията Efficient Power. Двигателят е с номинална мощност 600 к.с. И максимална мощност,която достига 670 к.с. Двигателят покрива всички изисквания на TIER 4 за вредни емисии, чрез системата за Селективна каталитична редукция (SCR) . Този модел трактори е оборудван специално с двустепенен турбо компресор, което позволява допълнително увеличаване литровата мощност на двигателя. Обновена е и предавателната кутия на Stager 600, която е значително подсилена, валовете са с нов диаметър, съединителите са с по-голяма възможност на пренасяне на въртящия момент, тъй като траторът освен увеличена мощност има и значително увеличение на въртящия момент.

 

Какво е преимуществото на верижната ходова част ? Всички знаем, това позволява тракторът да има сравнително малко специфично налягане върху почвата, тъй като цялото му тегло е разпределено върху голямата опорна част, която предлагат веригите. По този начин специфичното налягане върху почвата е само в порядъка на 0,5 кг./кв.см. Всичко това прави този трактор изключителен помощник особенно за едрите стопанства.

 

В последните години България и Румъния изпревариха Германия по продажби на Case IH Stiger 600. Това показва, че тези машини са добре представени, търсят се се от българските земеделски производители и те знаят не на последно място на какво могат да разчитат с покупката на такъв тип машина, а именно ненадмината мощ, ниски експлоатационни разходи и ненадмината производителност.