Titan Machinery Inc. стана пълен собственик на дружеството Тайтън Машинъри България АД

Titan Machinery Inc. стана пълен собственик на дружеството Тайтън Машинъри България АД
Световният дилър на аграрна и строителна техника Titan Machinery Inc. придоби оставащите акции нa дъщерната си фирма в България и стана 100% собственик на дружеството „Тайтън Машинъри България“ АД. Инвестицията е стъпка от стратегическото намерение на Titan Machinery Inc.  да развива бизнеса си в България и в региона на Югоизточна Европа.
 
Консолидацията на собствеността доведе и до промяна в управлението на компанията. От юли 2016 г. Тайтън Машинъри България има нов кънтри мениджър - Филип Цветков.
 
„Titan Machinery има своите традиции и в световен мащаб, и на местния пазар. В България вече е представена от 4 години. Познаваме пазара от първо лице. Разполагаме и с международно ноу-хау. Аз и целия екип на Тайтън Машинъри сме тук, за да подкрепим бизнеса на земеделските производители в България“, каза Филип Цветков.
 
Само за първите три месеца на 2016 г. компанията е реализирала оборот в размер на $285 млн в световен мащаб. Това се дължи на широко изградената дилърско-сервизна мрежа в САЩ, както и на 20-те европейски представителства, вкл. България и Румъния.
„Тайтън Машинъри България“ е сред фирмите лидери в продажбите на селскостопанска техника в страната и е официален вносител на водещи марки селскостопанска техника – Case IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma, Merlo и др. 
 
През последните 14 години Филип Цветков е заемал ръководни постове във водещи вносители на нови автомобили, строителна и земеделска техника. През последните 4 години като търговски директор на „Мегатрон“ Филип Цветков има водеща роля в модернизирането на търговската политика на компанията и стабилизирането на добрите й резултати. Преди това е бил регионален мениджър на „София Франс Ауто“. По образование е машинен инженер. 
 
Повече информация за Тайтън Машинъри България може да намерите на интернет страницата www.titanmachinery.bg, както и на краткия национален номер *4040
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!