ТОП вносители на селскостопанска техника няма да участват на АГРА 2010

ТОП вносители на селскостопанска техника няма да участват на АГРА 2010

Асоциацията на вносителите на агро-техника ( БАВАТ ) решиха на Общо събрание да НЕ участват в селскостопанските изложения АГРА 2010 и Селското стопанство и всичко за него - Добрич 2010 .

Решението на БАВАТ гласи "...никой от нас, членуващите в Асоциацията, както и никой от нашите дилъри и регионални представителства няма да вземем участие в организирането и провеждането на АГРА 2010, гр. Пловдив и "Селското стопанство и всичко за него 2010, гр. Добрич. и ще организираме собствено изложение в периода 10-15 май 2010 г. в гр. Стара Загора под името на Асоциацията."

Под решението са се подписали някои от водещите фирми в сектора - Булагро Груп АД, Оптиком ООД, Бултрекс ООД, Варекс ООД, Мегатрон ЕАД, Агромашина ЕООД, Ири Трейд АД, Златекс ООД, Ванто Трейд Ауто АД, Фермер 2000 ООД.

Припомняме ви, че взетото решение е ключово за бранша, тъй като през последните няколко години финансовите условия за участие в агро-панаирите ставаха все по-тежки, а същевременно АГРА се провежда изцяло на открито и под влиянието на метеорологичните зимни условия, а изложението в Добрич - в лоша материална база и лош маркетингов мениджмънт, който доведе до рекорден спад на посетителите и клиентите.

В същото време провелото се за първи път през Май т.г. изложение "Зар Агро Шоу" с постоянни демонстрации на селскостопанска техника е типичен модел на западно-европейски тип аграрен панаир и се очертава да бъде многократно по-евтино и ефективно за изложителите и фермерите.

--
по темата вижте още:

АГРА 2009 - малко посетители, много студ и затрупани със сняг машини

Селското стопанство и всичко за него - Добрич 2009 - не добра организация, по-малко посетители и клиенти

ЗарАгро 2009 има потенциала да се превърне в традиция (ОБЗОР)

АГРА 2009 - сняг, Министър, very nice office, овце и още...
АГРА 2009 - ВИДЕО