Товарачи, фуражни кухни и ремаркета за животновъдството показа Агритоп (ВИДЕО)

Товарачи, фуражни кухни и ремаркета за животновъдството показа Агритоп (ВИДЕО)
Фирма Агритоп – добре позната у нас като специализирана компания в областта на животновъдството и предлагането на цялостни решения в оборудването на животновъдните стопанства, показа богата гама машини на пролетното изложение Бата Агро.
 
Акцент на щанда на фирмата бе поставен върху челните товарачи Weidemann, представени с богата гама машини:
 
“Машините на Weidemann са най-подходящи за животновъдството, защото са малки, компактни, много икономични и могат да преодолеят всякакви трудности в самите ферми, които най-вече са стари ферми в България. На Бата Агро представяме пълната гама машини от 1 ва до 5 та серия, като най-малката машина е 25 к.с. , а най-голямата е 125 к.с.”, обясни пред Трактор.БГ Момчил Тасков, Търговски мениджър Агритоп EООД.


 
Машините Weidemann се отличават с това, че са прахово боядисани, което им дава много голямо предимство в животновъдните ферми и най-вече ги прави устойчиви при  контакта им с оборската тор, предизвикващ силна корозия на самите машини. Другото важно при товарачите Weidemann е, че предаването на движението става от задния, към предния мост чрез карданна връзка, което облекчава работата на машините от гледна точна на тяхното натоварване.

 
“По отношение на сервиза, Агритоп покрива цялата територия на страната. Имаме обучени специалисти, които всяка година задължително преминават обучение в базата на самия производител на Weidemann. Поддържаме филтри и масла на склад, като искам да отбележа, че основно това се сервизира по машините. Започнахме да работим с марката през 2010 г., като голяма част от фермерите започнаха в началото с малките модели машини до 35 к.с. и в периода 2008 - 2013 г. минаха на малко по-голямо модели.”, посочи Тасков.
 
Друг акцент на щанда на фирма Агритоп бе поставен върху машините на Joskin - цистерни за течен тор и ремаркета за сух тор.

 
“На Бата агро 2016 акцентираме върху ремаркета и за транспорт на зърно. С фирмата Joskin имаме партньорство от 2010 г., като е доста позната сред животновъдите и почти няма ферма, която да няма цистерна или ремарке. В периода от тази година до 2020 г. ще акцентираме и върху ремаркетата за зърно, тъй като Joskin предоставя много добри решения за транспорт и претоварване на зърно. Машините са от висококачествени стомани и са олекотени за големи товари.”, посочи Момчил Тасов.
 
 
На щанда на Агритоп бе отделено и специално място на фуражните кухни с марка RIELA. Карл-Хайнц Кнооп, управляващ собственик на фирма RIELA сподели защо са важни фуражните кухни за фермата:
 
„Аз съм тук  по покана на нашите приятели и партньори от фирма АГРИТОП. Смея да кажа, че те са номер едно в България и ние работим сигурно и спокойно с тях. Номер едно са и на пазара на фуражни кухни в България.Сега ще разкажа защо всеки фермер се нуждае от фуражна кухня. Собствената фуражна кухня е необходима, за да са здрави и силни животните, за да има успех във фермата, както при млечните животни, така и при отглеждане на прасета или птици“.

 
Карл-Хайнц Кнооп отбеляза още, че фуражните кухни могат да бъдат различни спрямо капацитета и потребностите на фермите – от възможно най-малък капацитет с ръчно управление до пълна автоматизация с прецизно дозиране, смилане и смесване на необходимите съставки. Другото им предимство е модулния принцип на оборудване, т.е базовите фуражни модули, могат да бъдат постепенно надграждани.
 
 
Повече информация за продуктите и услугите предлагани от фирма Агритоп може да получите в интернет на адрес www.agritop.bg или на телефон: 02 / 971 26 20

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!