Традиции и иновации. Строителната техника на Тайтън Машинъри България и CASE СЕ

Традиции и иновации. Строителната техника на Тайтън Машинъри България и CASE СЕ
Тайтън Машинъри България, официален представител на CASE CE у нас, е един от неизменните участници на Есенния панаир в Пловдив. И тази година компанията привлече вниманието на посетителите с техника на CASE CЕ за сградното, пътното и инфраструктурното строителство, както и за работа в кариери.
 
За да улеснят своите клиенти, от Тайтън Машинъри България са подготвили няколко пакета със специални оферти. За предложенията на компанията относно флагмана– комбиниран багер товарач CASE СЕ 580ST разказа повече Пламен Лилков, търговски мениджър на Тайтън Машинъри България, строителна техника. 
 
 
„Имаме две предложения за него, включващи допълнително оборудване към машините в едното предложение, удължена гаранция и безплатен транспорт до клиента. Както и второ предложение, което включва удължена гаранция“, каза Лилков.
Най-голяма полза от тази оферта имат клиентите, които са ориентирани към стандартна версия на машината, добави Лилков, като посочи, че стандартната гаранция е от 1 година или 1500 моточаса. 
 
„В някои от специалните ни предложения за панаира, предлагаме и удължена гаранция до 3000 моточаса или три години. Също така всеки един клиент може да се възползва и само от пакета удължение на гаранцията на различни моточасове и години, според неговите нужди“, обясни специалистът. 
 
Търговският мениджър обясни, че от компанията са запазили лизинговите условия, в които има преференциален лихвен процент за клиентите, които искат машини на лизинг. Те са специално за тежките и за комбинираните мини машини. 
 
Тежката артилерия
Тежката артилерия на CASE CЕ бе предвождана тази година от булдозерът 1650 от серията М (164 к.с.). Тази машина се отличава с технологията SCR с AdBlue за третиране на отработените газове, разработена от FTP Industrial. 
Булдозерът е снабден с двойна хидростатична трансмисия. 
 
 
„Което дава възможност на булдозера във всеки един момент да има постоянно теглителна сила. Това е много сериозен аргумент за булдозера, при използването му в тежки условия“, разказа Свилен Иванов, продуктов мениджър на Тайтън Машинъри България за строителна техника  . 
 
Освен това охлаждането на машината е патент на CASE CЕ. 
„Радиаторите са монтирани във формата на V и във всеки един момент могат да получава 100% свеж въздух. Интересното при този булдозер е, че предната дъска е т.нар. пад гребло, което означава 6 позиционно изместване на булдозерната дъска. Това е предимство, съответно на оператора, когато извършва различни дейности. Греблото се измества напред, наляво, надясно, нагоре, надолу и с ъгъл напред и нагоре“, посочи Иванов. 
 
Захватът на греблото е от вътрешната част на шасито. 
„Булдозерите на CASE CE са с доста добра видимост при управление, което дава възможност на допълнителна прецизна работа на оператора. Също така, джойстикът за управление на греблото е доста лесен за управление, което дава възможност на продължителна работа и отново комфорт за самия оператор“, обърна внимание Свилен Иванов. 
 
Супер издръжливите звена на веригата със смазващи се втулки и новата конструкция за тежки приложения на цялата ходова част, увеличават живота на веригите и ходовата част с до 40% при най-трудни условия за работа, обясни специалистът. 
Следващият голям експонат бе 22-тоннния мастодонт -  верижен багер CASE CX210D. Всички модели в тази гама са оборудвани с дизелови двигатели, съобразени с актуалните европейски емисионни норми Tier 4 Final. 
 
Нова ходова част за CX210
Изцяло нов дизайн на ходовата част  - дизайн с едностранен наклон- за по-лесно почистване от натрупана кал или скални късове, с повишен размер на основните компоненти.
Верижният багер е оборудван с хидравлична линия, джойстик управление на багерната стрела, което допринася за комфорта на оператора. 
 
При верижните багери на CASE СЕ от серията D е въведен нов хидравличен мениджмънт от няколко режима. В зависимост от условията на работа, операторът може да избере своя режим, което може да доведе до по-ниски разходи. 
В групата на големите е и челният товарач  821 от серията G. 18-тонната машина през миналата година беше отлична със златен медал на Техническия панаир. Охладителната система, вградена в товарача, е патентована от CASE – т.нар cooling cube. 
 
„Самата машина е оборудвана с heavy duty мостове, т.нар. усилени мостове. С кофа 3,4 кубика. С ride control – нова система за компенсиране неравностите по терена, предназначена за тежки условия на труд“, посочи Свилен Иванов.
Пример за това са кариерите, а машината е подходяща и за използване при градското строителство и в минната промишленост. 
Отделно от това кабината на челния товарач 821G е с изцяло нов дизайн, която предлага голяма видимост. Освен това е вграден нов автоматизиран панел за менажиране на кофата за допълнителен комфорт на оператора. Инженерите от CASE CЕ са помислили и за друго – шумоизолацията на кабината. Нивото на шум е намалено с цели 2 децибела, което я прави една от най-тихите кабини в своя клас. 
 
Леката кавалерия 
Челните минитоварачи бяха представени от моделите CASE SR130 – с работна маса 2,3 т и C ASE SR175HF (2,8 т). 
„Челните товарачи  на CASE предоставят доста добра видимост от 360 градуса“, обясни Иванов. 
 
 
Стабилността на машините пък идва от голямото междуосие. Типично за модела SR е радиалното издигане на стрелата. Челните мини товарачи са с джойстик управление, което дава възможност за удобство на оператора. 
 
„Специално модел SR175 е с допълнителен хидравличен дебит, което дава възможност на машината да се закачат доста на брой допълнителни атачмънти, като багерна уредба, гребло за сняг, четка за почистване“, каза продуктовият мениджър на Тайтън Машинъри България за строителна техника.
 
Те съответно са приложими  в сградното и пътното строителство. Но в същото време тези машини са изключително полезни и продуктивни в селското стопанство. 
Верижните минибагери бяха представени от СХ26С, чиято товароподемност е 650 кг. Той е снабден с ZTS система, което означава, че диаметъра на купола не излиза от габарита на веригите. Тази опция е заложена в почти всички линии верижни багери на CASE CЕ, добави специалистът. Верижните минибагери са подходящи за градско строителство в тесни пространства. 
 
„СХ26С е с джойстик управление на багерната стрела. Хидравличните допълнителни кръгове достигат до джойстика с бутони, което допълнително дава възможност на оператора да работи с допълнителни атачмънти като свредел, хидравличен чук и др. Специално тази серия е с допълнителен азотен акумулатор, който дава възможност при изключен двигател да се свали безопасно стрелата на земята. Тук говорим и за безопасността на самия оператор по време и след работа“, посочи Свилен Иванов. 
 
Модерната класика 
Няма как да не спрете очи на небезизвестният комбиниран багер товарач на CASE CЕ 580 ST – една от най-продаваните машини на българския пазар, отразяващ традициите на  класическите багер товарачи на CASE CЕ от 1956 г. до днес. 
 
 
„За разлика от всички конкуренти, е с 3,4 л по-малък обем на двигателя, което прави самата машина с много нисък разход на гориво. 
Специално този модел е с пилотно управление на багерната стрела. Това е допълнителна опция в комбинирания багер, което прави по-добра прецизна работа и по-голям комфорт на самия оператор“, обърна внимание Иванов. 
 
Машината е оборудвана и с Ride control система, която компенсира неравностите на терените. 
„Също така има палетни вилици, климатик, хидравлично заключване на багерната стрела при транспорт“, допълни специалиста. 
Самата телескопична багерна стрела е патентована от CASE CЕ и допринася за намаляване на експлоатационните разходи.
 
За първи път на щанда на Тайтън Машинъри България тази година бе показан и телескопичния товарач  (телехендер) Farmlift 735 на CASE IH. Той има 7 метра височина и товароподемност 3500 кг. 
Освен с модерен дизайн, Farmlift 735 се отличава с голямата си ефективност, която може да се прилага както в малки, така и в по-големи земеделски стопанства. 
 
 
„Машината е с доста голяма надеждност и издръжливост. С хидравлично изнасяне на удълженото рамо. В машината има възможност да се слагат допълнителни атачмънти като вилици, кофа и др.“, каза Иванов. 
Като цяло с гамата от 6 модела с товароподемност от 2500 до 4200 кг  и максимална височина на повдигане 9,1 м, серията Farmlift носи отличителните белези, които правят всяка машина Case IH достойна за името си – здравина, надеждност и комфорт, съчетани с мощност и бързина. 
 
„Спокойно можем да кажем, че можем да доставим абсолютно всякаква машина, от която нашите клиенти имат нужда, във всеки един клас, тонаж и размер. Постарали сме се да имаме достатъчно голям склад налични машини и, разбира се, машини по заявка с кратки срокове на доставка. Предлагаме професионално продажбено и след продажбено обслужване, сервиз. С поддържащи на склад резервни части и консумативи. Можем да се отзовем буквално за няколко часа до клиента“, обясни Пламен Лилков, търговски мениджър на Тайтън Машинъри България, строителна техника.
 
Повече информация за CASE CЕ може да получите от Тайтън Машинъри България на titanmachinery.bg, както и на телефон *4040
Добави коментар