Трактор Беларус 952, управляван автоматично от GPS, показва НИК ООД на ЗарАгро

Трактор Беларус 952, управляван автоматично от GPS, показва НИК ООД на ЗарАгро

По време на международното изложение ЗарАгро фирма „НИК” ООД ще представи първия трактор Беларус 952, управляван автоматично от GPS. Фирмата – официален вносител на Trimble (GPS оборудване) ще демонстрира още:

EZ-Guide 500 – навигация;
EZ-Guide 250 - навигация;
EZ-Steer – асистиращо управление;
EZ-BOOM – автоматизирано управление на пръскачка;
Trimble Autopilot – автоматично управление на селскостопански машини посредством хидравлика;
RTK Base Station – базова станция за производство на GPS корекции.

На щанда на „НИК” ще има трактори на водещи производители, които са оборудвани с автоматизирано управление от GPS навигация. Пo време на демонстрациите ще бъдат показани как една машина може да се да управлява без механизатор, и какво означава 2 см точност. На щанда на фирмата ще има и базова станция за RTK корекции, която ще осигурява на GPS навигациите изключително висока точност на машините, участващи в демонстрациите.

В продуктовата гама на „НИК” ООД може да откриете решения за прецизно земеделие, като GPS навигации за селскостопански машини, сензори за контролиране височината на пръскачката, влагомери за зърно, както и лаборатории за почвен анализ. Освен на GPS оборудване Trimble, „НИК” ООД е официален представител за България на следните компании: NORAC (системи за контрол на пръскачки), DICKEY-john (аналитично оборудване за зърнени култури), LaMotte (оборудване за анализ на почва).