Трактор Claas Axos от Рапид в помощ на аграрната гимназия в Две могили (ВИДЕО)

Трактор Claas Axos от Рапид в помощ на аграрната гимназия в Две могили (ВИДЕО)
Професионалната гимназия по селско стопанство в град Две Могили се сдоби с нов трактор CLAAS AXOS 330, който закупи от официалния вносител на CLAAS за България – фирма Рапид КБ. 
 
Ключовете на новия трактор бяха официално връчени от фирма Рапид на директора Светлозар Донев, който призна, че в училището не е закупуван нов трактор от 25 години.
 
С придобиването на новия CLAAS AXOS се прави важна крачка към по-добрата подготовка на учениците в професионалната гимназия, категоричен е директорът ѝ Светлозар Донев: „На първо място мотивацията на учениците ще бъде по-голяма, защото такава техника, на която ние обучавахме учениците до този момент, няма по кооперациите и при работодателите“.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА: 

 
За фирма Рапид успешното партньорство с образованието не е новост и съвместният проект с училището в Две Могили е поредната успешна инициатива, свързана с обучение на ученици. Този трактор ще се използва за обучение на учениците като това е нова машина, закупена тази година. Училището спечели проект, участва се на търг и това е много радостно за ръководството и за учениците, защото нова машина не е стъпвала тук от 20 години, каза Николай Цеков - мениджър продажби в Рапид КБ. 
 
Тракторът CLAAS AXOS е закупен от бюджета на училището и ръководството е срещнало изключително разбиране от страна на фирма Рапид, категоричен е директорът на гимназията. „От фирма Рапид ни подадоха ръка в такъв момент, в който наистина аз силно желаех това нещо да се случи. Трябва да знаете, че закупуването е от собствени средства и от преходния остатък на училището, тоест от бюджате на училището“, каза Светлозар Донев.
 
Селскостопанското училище в Две Могили има отлично партньорство и с училищното настоятелтво в лицето на местния земеделски бизнес, благодарение на което през последните години е оборудвана и интерактивна учебна зала за обучение на учениците.  
 
Съвместните инициативи на фирма Рапид КБ и Гимназията по селско стопанство в Две могили ще продължат и занапред. „Ние обсъждахме нашите бъдещи инициативи. Те са ученици да идват при нас на курсове, за да им показваме най-новите технологии в земеделието, а също така да правим и консултации на учителите и да им помагаме с рекламни материали“, обясни Николай Цеков от Рапид КБ.
 
Директорът на гимназията допълни: „Консултация и учене е необходимо и за учителите в професионално направление, а не само за учениците, защото те са се откъснали от производството. Не са имали тази нова техника. Те саъщо се нуждаят от актуализация на своите умения. И само с помощта на такива фирми, ние имаме възможност това нещо да го осъществим“.
 
Следващата стъпка, която фирма Рапид КБ предприема, е да доставя модели на различни механизми по селскостопанските машини, за да могат учениците нагледно да се обучават по тях в специално подготвена техническа зала. 
 
Техниката на CLAAS можете да намерите при официалния вносител на марката за България – Рапид КБ:
 
РАПИД КБ ООД
София, Околовръстен път 143
тел. 02/400-80-10
 
 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!