Трактори Nexos – новото предложение на Claas за овощарството и лозарството

  • 1487
  • 0
  • Новини
Трактори Nexos – новото предложение на Claas за овощарството и лозарството

Когато заговорим за тесноколесни трактори, използвани в овощарството и лозарството, всеки фермер има различни изисквания, спрямо стопанството си. За да отговори на тези изисквания, Claas разработи новата серия трактори Nexos, която не само предлага високо качество на работа и икономичност, но в същото време и голямо разнообразие от възможности за оборудване.

Серията Nexos е налична в четири модела и три варианта  – VE, VL и F, с минимална обща ширина 1 м, 1,26 м и съответно 1,46 м. Всеки модел предлага перфектна комбинация от колесна база, разпределение на теглото и повдигащ капацитет, който позволява на Nexos да повдига и тегли дори тежък прикачен инвентар.

Nexos разширява възможностите благодарение на високоусъвършенстваната си хидравлична система – с до три хидравлични помпи и хидравличен капацитет 85 л/мин. Консумацията на гориво и хидравличното натоварване са осезаемо по-ниски, защото тракторът се движи при по-малко обороти в минута. За още по-добър контрол и прецизност, Nexos има четири електронно контролирани единици, две от които могат да се управляват чрез джойстик. 

Тракторите от серията Nexos се задвижват от 4-цилиндрови двигатели с мощност от 72 до 101 к.с. За да е в унисон с мощността на тракторите, 3,2-литровият двигател на по-малките модели е изключително маневрен, докато 4,5-литровият двигател при по-големите модели има по-голяма мощност и по-дълга колесна база за по-голяма стабилност. Двата двигателя са снабдени с контрол за вредните емисии TIER 3, турбо, intercooler и механична инжекционна система. Скоростната кутия има 24 предавки.

Кабината на новите Nexos предлага високо ниво на комфорт. Широкоотварящата се врата, удобните дръжки за хващане и самопочистващото се стъпало, гарантират по-лесен достъп до кабината. Управлението на машината също е много лесно и удобно, благодарение на подобренията на седалката и волана.

За повече информация относно новите продукти на Claas за България: Универсал НВГ - Долна Оряховица, лицензиран дилър и сервиз на марката за България.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!