Тракторите John Deere въвеждат използването на AdBlue до 2014-а година

Тракторите John Deere въвеждат използването на AdBlue до 2014-а година

 

Тракторите John Deere въвеждат използването на AdBlue до 2014-а година.

 

Използването на селективна каталитична редукция с цел намаляването на вредните емисии, особенно при най-мощните трактори ще бъде въведено при всички модели до 2014-а година, когато е крайния срок според регулативните режими на ЕС.

 

До момента John Deere използват система за единична рециркулация на отработените газове ( EGR ) , която им осигуряваше покриване на стандартите Tier 3B, но за да покрият изискуемите Tier 4 ( A ) ( Tier 4 A Final ), John Deere ще въведат използването на вече популярната при други производители технология на селективна каталитична редукция - SCR.

 

Системата SCR работи автоматично и надеждно, независимо от качеството на горивото. Потребителят трябва само да се убеждава редовно, че водния разтвор на урея (AdBlue) е долят. Първоначални икономически анализи показват, че въпреки допълнителните разходи за осигуряване на AdBlue, разходите за гориво значително се понижават. За всяко евро, похарчено за AdBlue е възможно да се спестят до 7 евро за гориво.

 

Една от първите производители на трактори, които въведоха използването на SCR са CASE IH и New Holland. Първите тестови модели трактори със SCR обаче са на финландския производител VALTRA.

 

© 2012 Трактор.БГ