Тракторите LUXS – запърви път в България

Тракторите LUXS – запърви път в България

Великотърновската фирма Хермес, предложи първа на вниманието на фермерите, трактори, производство на Словенската фирма Limb D.O.O. Моделът Luxs 85 е модификация на Limb 80 TLS и бе оценен на Агропанаира в Хановер заради цялостното си изпълнение : ефикасен  4 - цилиндров двигател с обем 4,4 л, спирачки в маслена вана , спирачно усилие на четирите колела, модeрна синхронизирана трансмисия Carraro с реверсивни 24 предни и 24 задни предавки, комфортна и безопасна кабина, включваща регулируемо кормило, климатроник и отваряне на всички прозорци. Въпреки, че тракторите Luxs вече се продават в 9 Европейски държави, жив интерес към тях проявяват все повече дилъри. Те са надеждни, атрактивни и много подвижни, произведени с части и агрегати от най-добрите в света производители. С появата на Luxs се осъществява идеята за трактор, който прави работата на селскостопанските производители  по – продуктивна.  По данни от тестовете, мощността на двигателя на базовия модел Luxs 85 по нормите на ISO е 60KW/82 к.с при 2200 об./мин.


Мощната хидравлика Damfoss е позната на всички . Тракторът без проблеми се справя с повдигането на 3 корпусен обръщателен плуг 3х35 с дължина от 3 м и тегло 900 кг. При тестовете максималната подемна сила на задното окачване е до 3200 кг.; Икономичен и надежден - двигателят Perkins, с който са оборудвани и тракторите от серията на Farmtrac – FT 685 DT и Landini - Rex 85 GT, на практика показва много добри резултати, като осигурява висок въртящ момент при по – ниски обороти и достигане на желаната мощност при нисък разход на гориво . Така двигателят работи в своя икономичен оптимум ; Максималният въртящ момент от 294 Nm се постига при по-ниски обороти на двигателя – 1400 об./мин. Това води до по-нисък разход на гориво и по-слабо износване на двигателя дори при максимална скорост от 40 км /час ; Горивната система Bosch с електрическа подкачваща помпа в резервоара за гориво и производителност 78 л./мин. осигурява по – лесно стартиране и по-голяма икономичност ; Надеждната навесна система Walterscheid придава желаната многофункционалност на трактора за работа при различни условия и терени ; Възможността за монтаж на челен товарач от Ferro Flex, осигурява бърза и лесна работа, и оптимална видимост на прикачните приставки. Бързо прикачване чрез две регулируеми фиксиращи подпори.
 
Проведеният тест потвърди, че Luxs 85 е мощен и икономичен трактор както при работа на полето, така и при движение по пътя. Трансмисията, хидравличната система и двигателя отговарят на най – съвременните изисквания. Удобната кабина е с отлична видимост, което улеснява ежедневната работа, а автоматичният климатроник създава приятни условия за работа , както през зимата така и през лятото. Сигурността по време на шофиране също е подсигурена чрез задвижване на всички колела и спирачна система на преден и заден мост.

В заключение можем да кажем, че тракторът
Luxs 85 е една съвременна машина отговаряща на всички стандарти за качество, ергономичност и функционалност и е една добра инвестиция.