Тракторите McCormick стават част от продуктовата гама на Оптиком ООД

Тракторите McCormick стават част от продуктовата гама на Оптиком ООД

Като изключително успешен официален представител на марката трактори Landini на българския пазар, фирма Оптиком заслужено получи доверието на индустриалната груповка ARGO Tractors да представлява и втория бранд на компанията – McCormick.


„Благодарни сме на ARGO Tractors и лично на президента на компанията г-н Мора за оказаното доверие. От април 2014 г. Оптиком ООД вече представлява всички брандове на италианския производител на българския пазар. За нас е гордост, че новото бъдеще на ARGO Tractors се свързва с McCormick, а инвестициите, които са направени през последните години в бранда и производството, са значителни“, заяви Веселин Генев, управител на фирма Оптиком.


На българския пазар акцентът ще е върху трите серии на тракторите McCormick: Х50, Х6 и Х7.


Серията X50 Tier4 i е с иновативния двигател Perkins 854E-E34TA с турбокомпресор, Aftercooler и горивна система Common Rail. Четирите модела са с мощност между 85 и 113 к.с. Модерната трансмисия е с електрохидравличен реверс и 3 Power Shift предавки във всеки скоростен диапазон. De-clutch функцията, електрохидравличният навес и електрохидравличното управление са предпоставка за върхова производителност. Ергономичната кабина с максимален комфорт позволява интензивна работа на полето при изпълняване на всички земеделски задачи.

McCormick разработи и предложи на земеделците новата серия Х6, включваща два супериновативни модела с двигатели FTP, със система Power Plus, осигуряващи мощност съответно 121 и 133 к.с. Специално конструираната 3 Power Shift трансмисия е с 36 предни и 12 задни скорости и транспортна скорост от 50 км/час. Хидравличната система е затворен център, а бутално-аксиалната помпа е с дебит от 110 л/мин, което дава възможност тези трактори да работят с лекота и с най-хидрофицираните земеделски машини. Четирискоростният ВОМ с икономични режими, от друга страна, осигурява оптимална и икономична работа със земеделски машини с активни работни органи.

Серията X7 включва великолепна гама трактори, проектирана с професионализъм, разбиране и страст, за да отговорят на все по-високите изисквания на съвременното земеделие. Иновативният дизайн не е самоцел, а средство за постигане на по-комфортна среда за оператора, по-добра видимост и управляемост на машината при извършване на земеделските операции. Тракторите McCormick X7 ще се предлагат на българския пазар с 24 месеца заводска гаранция. За постигане на висока производителност и снижен разход на гориво е заложено на следните ключови новости:

Нов двигател FPT BetaPower Fuel Efficiency. В моделите X7.440, X7.450 и X7.460 е използван 4-цилиндров структурен двигател (143, 160 и 175 к.с.), за да се скъси надлъжната база на тракторите и да се постигне максимална маневреност. Моделите X7.660, X7.670 и X7.680 са с 6-цилиндрови двигатели, разположени на здрава полурама, за да се снижат нивата на шум и вибрации в кабината.

Нова трансмисия ProDrive, разработена съвместно с ZF – 24-те скорости се постигат чрез 6-скоростни диапазона с 4 Power Shift предавки. Трансмисията се управлява електронно посредством бутони и осигурява функцията Auto Powershift (APS) с регулиране на ECO/POWER модулация.

Нова хидравлична система LOAD-SENSING, осигуряваща дебит от 167 л/мин и подаваща дебит 123 л/мин към всеки от хидроразпределителите.
Нова дигитална климатична система.
Нова мениджмънт система за програмиране на функции.
Уникален бутон „My switch“ за най-често използваните функции.

„Ще се постараем да утвърдим тракторите McCormick като високотехнологичен, висококачествен и надежден продукт“, подчерта г-н Генев. Той заяви, че премиерата на новите модели на McCormick ще се състои по време на БАТА АГРО от 26 до 29 август в Стара Загора.