Търговцът на части за трактори - Спас Пешовски, загина смачкан от трактора си

  • 07.04.2022 9:32
  • 823
  • 0
  • Новини
Търговцът на части за трактори - Спас Пешовски, загина смачкан от трактора си

 

Вчера 47-годишният благоевградски търговец и майстор на трактори - Спас Пешовски, собственик на магазин за части за трактори в Благоевград, издъхна под малогабаритния си трактор на връщане от имота си в село Селище. Трагедията се разигра вчера около 13,30 часа. Сигнал за фаталния инцидент е подал Петър Кратев, който е роднина на загиналия и е бил сред първите, озовали се на мястото на трагедията.

 

Той разказа: При мен дойде комшията Асен, който каза, че Спас го е затиснал тракторът. Той се е опитвал да му помогне, като го премести, но сам не успял и тогава извикал майката и бащата на Спас. Когато пристигнах, тракторчето бе на гумите си, а тялото на Спас бе на 1-2 метра от него, вече беше починал. Веднага се обадих на тел. 112 и пристигнаха полиция, лекари, Гражданска защита. Как точно се е случило, нямам представа. Това и никой засега не може да посочи, защото няма свидетели.

 

Аз имам свое обяснение на случилото се. Най-вероятно му е прилошало, загубил е управление и вместо по пътя е тръгнал по стръмнината нагоре, плугът е заорал и е преобърнал трактора, който е бил без рол-бар, така Спас се е озовал под него. Може и да се опитвал да скочи, когато тракторът е тръгнал да се обръща, и тогава да го е затиснал. Той се е връщал от полето, къщата му се намира на няколко метра от мястото на злополуката. Точно там, където се е изкачвал, на около метър има и път, по който може и кола да се движи. Защо не е тръгнал по него, не знам. Да се изкачва право нагоре, няма какво да прави, отгоре се намира стадионът.

 

Аз когото отидох на мястото, бяха майката и бащата на Спас, сестра му, и те бяха изпаднали в шок. Лекарите съобщиха на близките му, че трябва да се направи аутопсия и оглед от полицаи. Видимо по тялото му нямаше нищо, единствено лицето бе посиняло, но нямаше наранявания и следи от гуми, не бе окървавен, разказа Петър.

 

Спас Пешовски от дълги години има бизнес с части за трактори. Магазинът му се намира в квартал "Грамада" в Благоевград, в кооперацията на собственика на фирма "Кенеди метал" Йордан Димитров-Кенеди. Двамата ги свързва старо приятелство. Спас се ползва с изключително добро име на майстор-монтьор на трактори и комбайни. Той има две дъщери - Марияна и Симона, съпругата му е шивачка.

 

На Марияна й предстояло сватбено тържество, датата вече била насрочена за следващия месец, коментираха вчера потресени жителите на Селище. Веднага щом научиха за черната вест, те се събраха на мястото на трагедията. Мъжете, мълчаливо, без сълзи ридаеха, а жените плачеха безутешно. Никой от присъстващите не пожела да коментира случилото се. / източник : в-к Струма