Три нови модела трактори PUMA CVX за универсални приложения представи CASE IH

Три нови модела  трактори PUMA CVX  за универсални приложения представи CASE IH

 

Три нови модела  трактори от серията PUMA CVX  за универсални приложения представи CASE IH. Благодарение на големия световен успех на PUMA CVX досега, CASE IH разширяват тази серия от трактори с три нови модела. Puma 130 CVX има мощност 131к.с.(максимална мощност от 171к.с. с Power Managment), Puma 145 CVX има 146к.с (максимална мощност от 188к.с. с Power Managment) и Puma 160 CVX с мощност от 160к.с.(максимална мощност от 203к.с. с Power Managment).

 

Външният вид на серията Puma CVX е леко променена, с по-раздути капаци и по-големи фарове, вписани отлично в компактния дизайн на трактора. Задната част на навеса е по-тясна. В резултат на това гледката от работното място е подобрена. По-късото междуосово разстояние предоставя по-добра маневреност и по-малък радиус на завиване. Като резултат новите три модела Puma CVX  са идеални универсални трактори.

 

Новите модели Puma CVX се привеждат в действие с най-иновативни технологии в двигателите. Двигателят при PUMA CVX е 6,7 литров, шест цилиндров, с Common Rail впръскване на горивото, турбодизел, оборудван като стандартния с Engine Power Managment. Тази система предоставя 30 к.с. повече мощност, в зависимост от ситуацията. Това означава  увеличение на производителността с до 22 % при движение или работа на ВОМ.

Моделите  Puma CVX предлагат най-мощната  Power Managment система, достъпна в момента, предоставяща повече допълнителна мощност, от който и да е трактор от този клас на пазара.

 

Чисто изпълнение благодарение на технологията EfficientPower

Новите три модела Puma CVX са първите трактори на  CASE IH, оборудвани стандартно с технологията EfficientPower. Опита на полето показва,  че повече от 10% от горивото могат да бъдат спестени в сравнение с конвенционални технологии в двигателите. В отговор на това и работата на двигателя е подобрена. Част от  технологията EfficientPower е последващата обработка на изгорелите газове, базирана на селективната каталитична редукция (SCR). Освен отговаряща на стриктно регулираните нива на емисиите, тя също така намалява разхода на гориво.

 

SCR е основана на адаптирана система, която вече бе успешно приложена при камиони. За разлика от други системи, не се изискват промени в охлаждащата система на трактора. В резултат на това, няма технически компромиси и оперативната им надеждност е увеличена.

 

Хидравликата на Puma CVX е също оптимизирана. Подемната сила сега е до 8, 3 тона, което означава,  че много тежък прикачен инвентар може да бъде използван с лекота. Още повече, че потока на хидравличното масло е повишен до 140 литра на минута. Достъпни са до осем дистанционно управлявани хидравлични клапани и мощност над връзката.

 

Най-добри в класа си по много критерии

„Благодарение на текущи технически разработки на широк кръг от системи, успяхме да повишим продуктивността на новите модели Puma CVX с около 10 процента. В ключови области тези трактори са най-добрите в класа си и осигуряват най-високо представяне с Power Boost, най-нисък разход на гориво и мощна хидравлика, например. Разбира се новите модели Puma CVX са наследили всички други силни страни на серията - от уникалната концепция на управление до най-тихата кабина и легендарният комфорт при каране.", описва Франц Йозеф Силбер, продуктовия Мениджър на серията на CASE IH.

 

Ясна концепция за контрол за повече комфорт

Новите модели са оборудвани с MultiControl подлакътник. Операторът може да контролира функциите само с една ръка без да я мести от Multicontroller -а и да определя : настройки на трансмисия, такива като круиз контрол, движение напред/назад, триточкова навесна система, дистанционни клапани. Всичко друго е управлявано посредством използването на ICP панела, вграден в подлакътника за перфектна ергономичност. Подлакътникът е вграден директно в седалката, така че следва всяко движение. Също така позицията на подлакътника може да бъде зададена електронно като опция. Електронно-хистравличният джойстик може да бъде използван за опционално агрегатиране на челен товарач и задна навесна система.

 

Интуитивно управление само чрез пръстите

ICP панелът е вграден в новия подлакътник и е проектиран така, че да допълва идеално работата на Multicontroller.

Лесните за използване сензорни бутони осигуряват контрола на множеството функции, които поддържа трактора. Бутоните са логично подредени около схематичното изображение на трактора, подсказвайки на шофьорите с по-малко опит как да управляват. Този панел се отличава с интуитивно оформление, за да позволи лесната работа.


Добре оборудвани за прецизно земеделие

Новите модели PUMA CVX са перфектно оборудвани с AFS техники за прецизно земеделие. Всички функции на трактора, включително AccuGuide TM навигационната система с картографирани данни и ISOBUS съвместимостта на машините, могат лесно да се контролират с използването на един от възможните AFS монитори, предоставени от CASE IH. Има избор между новата система AFS Pro 300, вградена в подлакътника или отделената AFS Pro 600, и двете отличаващи се с цветен сензорен дисплей, улесняващ управлението. AFS 300 мониторът е оборудван също така интерфейс за три камери.

 

Разширен диапазон от стандартни спецификации

Сега предната ос на тракторите от серията PUMA CVX е категория III (4100 кг), а също така е възможна и категория IV (4900 кг).

 

 

Цялата нова серия трактори CASE IH - PUMA CVX ще бъдат представени на българския пазар от официалния вносител за България - Римекс 1 Холдинг ЕАД.

За повече информация : www.rimex.bg