Trimble представи на SIMA първия в света дисплей с два вградени GNSS приемника

Trimble представи на SIMA първия в света дисплей с два вградени GNSS приемника

Компанията за професионално GPS оборудване Trimble представи най-новия си дисплей, работещ с Глобално Навигационната Сателитна Система (GNSS). Новият AgGPS® FmX™ дисплей предлага широка гама от приложения за прецизно земеделие – като самостоятелна навигация, част от система за автоматично управление, управление на инвентара и контрол на обработката.


Фермерите могат да използват GNSS приемниците за приложения, които изискват един или повече приемника като навигация и управление на инвентара, подравняване на парцели и дренаж. Освен тези приложения, FmX дисплея може да променя автоматично нормата при обработки, спира автоматично секциите на сеялка, картира парцели и да показва видео до 4 камери монтирани на трактора или инвентара.


Големина на FmX дисплеят е 12.1 инча, което е около 35 процента повече от стандартните 10.4 инча, но въпреки това този дисплей не се нуждае от повече място в кабината от предщественика си FMD (Field Manager Display). Чувствителният на допир FmX дисплей е и по-ярък и производителен.


Като допълнение, в дисплеят е интегрирана новата технологията Transcend™, която е собственост на Trimble. Тя позволява да се работи с добра точност дори и в най-предизвикателната и сурова околна среда. Transcend™ е вградена в най-новото поколение GNSS чипове     и процесори.


FmX работи с два вградени, високо производителни GNSS приемници като и двата работят с американската система GPS и руската GLONASS. В допълнение и двата приемника са двучестотни, което им дава възможност да използват доскоро военните честоти.  Комбинирането на двете системи прави работата на полето още по-точна и производителна. Като опция се предлага и вградено радио за приемане на RTK корекция за 1,5 см точност, която става все по-популярна за обработки като сеитба и култивиране.


„FmX ще помогне на фермерите да увеличат производителността си в целият процес на прецизно земеделие” обяви Ерик Арвесен, мениджър на Trimble в сектор земеделие. „Вградените компоненти позволяват на фермерите да оборудват своите машини с функционално ниво и цена, които отговарят на нуждите им, а след време да ги надградят. Единствено Trimble предлагат това универсално решение без значение дали машините на фермера са Зелени, Червени или Жълти”


FmX дисплеят ще бъде пуснат в продажба в началото на март като официален представител на Trimble за България е "НИК" ООД.