Trimble представя най-новия сензорен дисплей CFX 750 за прецизно земеделие

Trimble представя най-новия сензорен дисплей CFX 750 за прецизно земеделие

Trimble (NASDAQ: TRMB) представя най-новата touch screen навигация CFX-750. Осем-инчовият цветен дисплей позволява на земеделците да избират определени режими на навигиране, автоматично управление и други възможности, отговарящи на стопанските нужди. CFX-750 има възможност за надграждане до GLONASS или добавяне на опция за контрол на секциите и контрол на нормата при сеене, пръскане и торене.


При надграждане до GLONASS, вграденият двучестотен приемник дава възможност за удвояване на сателитите за приемане на сигнал. Така дори и в най-пресеченият терен работата на дисплеят остава стабилна без смущения.
За прецизни полеви операции, CFX-750 дисплеят може да бъде съвместим със системата на Trimble   Field-IQ™ и системата за контрол на секции Tru Count™, като контролира до 48 секции. В съчетание със системата Field-IQ™ се пестят разходи и се увеличава добива, в същото време, може да се направи справка за това, което е било приложено. CFX - 750 дисплеят Ви дава възможност за включване на две видео камери, посредством които операторите могат да следят работата на инвентара от кабината.CFX – 750 притежава водоустойчив корпус със защита от Gorotex.


 „В самият дисплей  CFX-750 е вграден Trimble Maxwell™  чип, който следи до 44 спътника едновременно, включително GLONASS,"  каза Ерик Арвесен, Вицепрезидент и генерален мениджър на Trimble, Земеделски сектор.


Обобщено дислеят е съчетание между:
•    20 см touch screen дисплей
•    Водоустойчив корпус със защита от Goretex www.gore.com
•    Двуканален GNSS приемник от ново поколение, който използва и GLONASS (руската сателитна система)
•    Приемане на информация до 44 сателита
•    Безжичен трансфер на информация със селскостопнския софтуер Farmworks
•    Работа с дистанционно управление


Американската компания Trimble днес е лидер на пазара по предоставянето на модерни GPS решения. Благодарение на Тrimble днес фермерите могат да управляват всеки един аспект от обработката на земята, за постигане на по-голяма продуктивност и ефективност – от сеитбата до жътвата. GPS системите за навигация осигуряват прецизност на обработката, системите за автоматизирано управление на машината спестяват време и разходи, като спомагат за увеличаване на продуктивността.

За допълнителна информация, посетете сайта на Trimble www.trimble.com/agriculture или на официалния представител за България – НИК ООД www.nik.bg.