Trimble придобива немската компания Müller-Elektronik

Trimble придобива немската компания Müller-Elektronik
На 24 май 2017 г. лидерът в технологиите за прецизно земеделие Trimble обяви подписването на споразумение за придобиване на немската компания Müller-Elektronik. От компанията споделят, че предстои финализиране на сделката в следващите месеци.
 
 
Trimble е пазарен лидер в своята сфера и в България, като технологиите за прецизно земеделие се предлагат ексклузивно у нас от НИК вече повече от 10 години. През 2015 година компанията пуска на пазара първия Android базиран дисплей за навигация за земеделски машини, който днес е един от дисплеите с най-много функционалности, като възможност за автоматизирано завиване в края на реда, приложение на материали с променлива норма и други.
 
 
Müller-Elektronik предлага решения за прецизно земеделие като разнообразни технологии за управление на земеделски машини и суровини - семена, торове и пестициди. Компанията има основна роля и в развитието на технологията ISOBUS, която позволява контрол на различни машини и инвентари от едно устройство. Така технологията съкращава времето за извършване на обработките и улеснява предаването на информацията и контролирането на машините.
 
Във връзка с придобиването на Müller-Elektronik Дарил Матюс, Старши вице президент на Trimble, заяви:
„Планираното придобиване на Müller-Elektronik до голяма степен е свързано с нарастващото значение на приложенията с променлива норма в земеделието, както и необходимостта от интегрирана платформа за управление на машини инвентари, независеща от марката на оборудването и позволяваща по-голяма свобода на работа за фермера“.
 
 
Кристиан Мюлер, Директор на Müller-Elektronik, допълва:
„Trimble е водещ доставчик на хардуер и софтуер за управление на стопанството и обработките. Комбинацията между технологиите на Trimble и ISOBUS решенията на Müller-Elektronik ще създаде възможност за промяна в бранша, така че на фермерите да се осигури възможност за цялостна интеграция на системите за прецизно земеделие“.
 
Очаква се новото сътрудничество да позволи разработването на иновативни решения, подходящи за земеделски производители от цял свят, давайки им възможност да интегрират и използват разнообразни хардуерни и софтуерни продукти в различни марки селскостопанска техника. Това от своя страна ще направи още по-лесно внедряването на технологиите за прецизно земеделие в земеделските стопанства. 
 

Повече информация за технологиите на Trimble може да откриете в сайта на НИК – официалният представител на Trimble за България.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!