Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Търсенето на земеделска техника в България е стабилно, според Веселин Генев

Търсенето на земеделска техника в България е стабилно, според Веселин Генев

Трактор.БГ

Продажбата на трактори в България за първите седем месеца на тази година е по-голямо в сравнение със същия период на миналата година. Това каза в интервю за Фокус Веселин Генев, председател на Българска асоциация на търговците на агротехника (БАТА АГРО). Търсенето на нова земеделска техника е стабилно през последните години, посочи още той.

Очакванията на търговците на агротехника са трендът в продажбите да се запази, „Дори и този ръст да е малък, се надяваме той да се запази, въпреки проблема с ниските цени изкупни цени на зърното тази година, коментира Генев.

Председателя на БАТА АГРО е категотричен, че обновяването на парка трябва да продължи, тъй като повече от 70% от тракторите и 80% комбайните са на възраст повече от 10 години. „За съжаление нямаме статистика за останалата част от земеделските машини, но ситуацията не е по-различна, така че обновяването на парка трябва да продължи с много по сериозен темп, защото стопанското производство е субсидиран отрасъл и решенията, които се взимат от държавните институции са много важни“, каза Веселин Генев.

„Много важно е как ще се разпределят европейските средства за следващия програмен период 2014 - 2020 година, които са предвидени за българското селско стопанство. Решенията, които се вземат в тази насока трябва да са много добре обмислени, за да няма средства, които се инвестират в направления, в които няма бъдеще. Селското ни стопанство е експортно ориентиран отрасъл и това води до увеличаване на ефикасността на производството ни, това основно може да стане с обновяване на машинно-тракторния парк“, посочи още председателят на БАТА АГРО.

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug