TURN IN от CLAAS прави използването на автоматично водене по-лесно

  • 23.07.2022 7:20
  • 1622
  • 0
  • Новини
TURN IN от CLAAS прави използването на автоматично водене по-лесно
При извършване на операции на полето като култивиране или жътва, при които не се използват фиксирани референтни точки, често при обръщането в края на полето, е трудно машината да бъде насочена по оптималната траектория за влизане в следващата бразда за обработване. TURN IN на CLAAS е разширение на познатата вече система за автоматично водене и представлява нова функция, която автоматично направлява водача по най-подходящата траектория по време на обръщането. 
 
Подготовка за следващата бразда без стрес
Задействаща се при ъгъл от 120°, TURN IN предлага препоръчителна траектория за обръщане и оптимално навлизане в следващия ред.  Водачът просто трябва да задейства системата за водене, за да бъде направляван бързо и прецизно по правилната траектория. TURN IN позволява изключително бързо маневриране при обръщане, намалявайки натоварването на водача. 
 
 
 
Водачът има пълен контрол
Системата преценява автоматично моментните фактори на движението като скорост, положение на волана, положение на машината и използва тази информация, за да идентифицира най-подходящата бразда, която трябва да се избере. Водачът запазва пълен контрол над избора по всяко време. Например, ако TURN IN предложи на бразда, която водачът не иска да приеме, системата предлага нова, веднага щом водача промени скоростта, положението на волана или други фактори. Ако е необходимо, браздата може да бъде избрана ръчно, изцяло независимо от системата.
 
[news]
 
Тази функция ще се предлага от първото тримесечие на 2017 за всички системи за автоматично водене на CLAAS с терминали S7 и S10. Съществуващите системи могат да бъдат надградени допълнително с тази функция, с помощта на код за активиране.
 
Всички продукти на CLAAS може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 
Добави коментар